NOËL SLANGEN gaat exclusief samenwerken met Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS

Paul Daenen, directeur News City: “Noël is de perfecte aanvulling op al het talent waarover we binnen News City beschikken. Het is de bedoeling dat zijn eigengereide kijk op het politieke schouwspel op alle platformen wordt uitgespeeld: digitaal, op TV én op papier. Dat maakt dit journalistieke experiment uniek. Bij de regionale verkiezingen zorgde News City al voor de nodige meerwaarde – VTM NIEUWS kwam als allereerste met de uitslagen – in aanloop naar de stembusgang van mei schakelen we nog een versnelling hoger.”

Noël Slangen zal voor Het Laatste Nieuws zijn expertise inzetten om columns te schrijven en politieke reportages te maken.

Frank Depoorter, hoofdredacteur Het Laatste Nieuws: “Noël beschikt over een unieke politieke expertise, verzameld in de loop van tientallen jaren en in verschillende rollen voor verschillende partijen. Hij is ook een communicatiespecialist pur sang, met een sterk gevoel voor wat er écht leeft in Vlaanderen en ver daarbuiten. Voor de sterke politieke redactie van ‘Het Laatste Nieuws’ is hij een welkome extra troef in de aanloop naar de verkiezingen van 2019. Als columnist, maar ook als analist en inspirator.”

Voor VTM NIEUWS zal Slangen meewerken aan de politieke programma’s die de nieuwsdienst volop aan het uitwerken is. An Goovaerts en Nicholas Lataire, hoofdredacteurs VTM NIEUWS: “Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hebben we de grootste live operatie ooit opgezet. Met succes, ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2012 keken er 260.000 kijkers meer naar de uitzending. Bovendien keken de mensen beduidend langer. De ambitie is natuurlijk om dit succes te herhalen maar ook om met andere programma’s en formats de kijkers optimaal te informeren.”

Noël Slangen leidde tot 2012 een groep communicatiebedrijven en werkte tot 2007 voor heel wat politieke partijen en politici, waaronder zes gewezen eerste ministers. Een aantal jaren geleden keerde hij na een korte passage de actieve politiek de rug toe om terug vrijuit zijn opinies te kunnen delen. Sindsdien schreef hij fel gesmaakte columns voor De Standaard en Het Belang van Limburg en was hij regelmatig te gast in programma’s van VRT.

Noël Slangen: “Ik heb hier zeer veel zin in. Meningen zijn er genoeg in het politiek debat. Maar uitleggen waarom iets gebeurt en wat iets betekent of wat het belang kan zijn, dat mag meer aan bod komen. Dat is waar ik mij voor de kijkers van VTM en de lezers van Het Laatste Nieuws voor wil inzetten.”