Online rouwregister voor ROBBE DE HERT

De stad Antwerpen heeft een rouwregister geopend voor Robbe De Hert, de Antwerpse regisseur is afgelopen maandag overleden. Hij werd 77. 

Robbe De Hert werd in 1942 geboren in Groot-Brittannië. Al snel kreeg hij de filmmicrobe te pakken. Hij was medestichter van Fugitive Cinema, het bekende geëngageerde Antwerpse filmerscollectief.

Vele succesfilms

In 1980 breekt hij als regisseur door bij het grote publiek met ‘De Witte van Sichem’. Daarna volgden nog vele successen, zoals ‘Maria Danneels, of het leven dat we droomden’, ‘Zware jongens’, ‘Blueberry Hill’, ‘Brylcream Boulevard’, ‘Gaston’s War’ en ‘Lijmen/Het been’. Met ‘Hollywood aan de Schelde’ ging in 2018 zijn laatste meesterwerk in première: een overzicht van de Belgische filmgeschiedenis.

Rouwregister

Tot de dag van de uitvaart kan je hier het rouwregister tekenen.

Uitvaart

De afscheidsplechtigheid van filmregisseur Robbe De Hert zal in intieme kring plaatsvinden omwille van de coronacrisis en de maatregelen. Volgend jaar zal er een herdenkingsmoment georganiseerd worden door familie en vrienden van De Hert. Zijn urne zal dan bijgezet worden op begraafplaats het Schoonselhof. 

Foto: Christophe De Muynck