Ontdek de Vlaamse stemmen in de nieuwe animatiefilm ONWARD

Wanneer de elfen en tienerbroers Ian en Barley Lightfoot onverwacht de kans krijgen om nog één dag door te brengen met hun overleden vader, vertrekken ze op een bijzondere queeste met Barleys busje Guinevere. Net als elke andere queeste is die van hen eentje boordevol spreuken, raadselachtige kaarten, haast onmogelijke obstakels en onvoorstelbare ontdekkingen. 

Maar dan merkt hun onbevreesde moeder Laurel dat haar zonen vermist zijn en vormt ze een team met de Manticore – deel leeuw, deel vleermuis, deel schorpioen en een oude krijger – om hen te vinden. Gevaarlijke spreuken terzijde kan deze magische dag meer met zich meebrengen dan ze ooit hadden durven dromen.

Het verhaal start met Ian (vertolkt door Jan Van Hecke), een elf wiens vader stierf voor zijn geboorte. Hij is onzeker en introvert, maar wil graag zelfzeker en sterk zijn — hij is er ook van overtuigd dat hij dat ook zou zijn als hij met zijn vader was opgegroeid.

Zijn oudere broer Barley (aan wie Ketnetwrapper Sander Gillis zijn stem verleent) is een chaotische wildebras die Ian steeds weer in de problemen werkt. Barley wil zijn kleine broer allerlei dingen leren over het leven, maar Ian weet niet zeker of Barley wel weet waar hij het over heeft.

Op Ians zestiende verjaardag krijgen hij en zijn broer iets speciaals van hun moeder Laurel (vertolkt door Katrien De Becker): een brief met een spreuk, een toverstaf en een edelsteen die hun overleden vader Wilden (vertolkt door Elias Smekens) hen naliet, en ervoor kan zorgen dat ze nog één dag met elkaar kunnen doorbrengen.

Barley, die een grote fan is van de geschiedenis van hun wereld en van magie, heeft er direct zin in, en ook Ian ziet dit als een kans om eindelijk de vaderlijke raad te krijgen waar hij al zo lang van droomt. Maar de spreuk werkt niet zoals ze gehoopt hadden en de jongens vernielen per ongeluk de edelsteen voor het proces volledig doorlopen is. Het gevolg: ze toveren enkel hun vaders zeer levendige benen tevoorschijn.

Isabelle Van Hecke verleent haar stem aan de Manticore, ook wel Corey genoemd, een oude krijger van middelbare leeftijd die een mengeling is van een leeuw, een vleermuis en een schorpioen. Zij helpt Laurel mee zoeken naar haar zonen. Daarnaast zijn Thomas Cordie en An Lemmens te herkennenals Officer Colt Bronco en Officer Specter. We horen ook de stemmen Maja Van Honsté, Liesbeth De Wolf, Kirsten Cools, Peter Van Gucht, Rikkert Van Dijck en Govert Deploige.

Onward speelt vanaf 4 maart in de bioscoop