Opnames DEALER van JEROEN PERCEVAL zijn herstart na de Corona -lockdown

Maandag 13 juli zijn de opnames van DEALER, het filmdebuut van Jeroen Perceval, herstart nadat ze halverwege gestopt waren n.a.v. de Covid 19 -lockdown. Exact vier maanden later is de goesting enorm groot en staan de ploeg, de cast en Jeroen te popelen om terug aan de slag te gaan en de rest van de film af te werken. Uiteraard volledig volgens het Covid-19 veiligheidsprotocol.

“Ik ben enorm blij dat we terug kunnen opstarten want het was een stevige mindfuck om midden in het draaiproces te moeten stoppen en niet te weten wanneer en hoe we terug konden beginnen. Hopelijk kunnen we de shoot nu afwerken zonder incidenten. Zolang wij ons aan het protocol houden en de rest van België ook moet dat lukken”, aldus Jeroen Perceval.

De cast bestaat uit de veertienjarige Antwerpse Sverre Rous, in de rol van Johnny, Ben Segers speelt Antony, een succesvolle theateracteur, Veerle Baetens vertolkt de moeder van Johnny en Bart Hollanders is Lucca de dealer. Ook Hannah Macpherson (Yousra), Abilagil Abraham (Tasha), Ayman Sitiane (Youssef), Muzafer Ipekci (Mario) en Ilias Yaghmouri (Marwan) maken deel uit van de cast. De Nederlandse acteur Poal Caïro, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en Van God Los speelt Romeo.

Jeroen Perceval regisseert de film maarschreef ook het scenario. Perceval is vooral gekend als acteur uit Rundskop, D’Ardennen, De Dag, Over Water en vele andere reeksen en films, maar DEALER is zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef eerder ook het scenario van D’Ardennen in regie van Robin Pront en maakte de kortfilm AUGUST, die internationaal op veel bijval kon rekenen. Jeroens voorliefde voor rapmuziek zal evenmin ontbreken in de film.

Synopsis
DEALER vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (RUNDSKOP, DE PATRICK, LE FIDELE, D’ARDENNEN…). DEALER is een productie van SAVAGE FILM in coproductie met EYEWORKS FILM & TV DRAMA, THE FILM KITCHEN, TARANTULA en DPG MEDIA en in samenwerking met TELENET, PARADISO FILMED ENTERTAINMENT met de steun van het VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF), SCREEN FLANDERS, NEDERLANDS FILMFONDS, LE CENTRE DU CINEMA ET DE L’AUDIOVISUEL DE LA FEDERATION WALLONIE-BRUXELLES (FWB) en de BELGISCHE TAX SHELTER VOOR FILMFINANCIERING.

De film zal in 2021 door Paradiso Filmed Entertainment verdeeld worden in de Belgische bioscopen.