Opnames nieuwe film PETER MONSAERT gestart

De opnames van Peter Monsaerts nieuwe langspeelfilm, L’Inconnu(e) (WERKTITEL) zijn gestart. Na Le Ciel Flamand en Offline verenigt Peter Monsaert weer een stevige Vlaamse cast voor zijn derde fictiefilm: Koen De Bouw (De Premier), Noa Tambwe Kabati (Welp), Ruth Becquart (Chaussée D’Amour), Sebastien Dewaele (Undercover), Sofie Decleir (De Dag) en Karlijn Sileghem (Home).

L’Inconnu(e) (WERKTITEL) is de derde fictiefilm van Peter Monsaert, die ook het originele scenario schreef. Net zoals bij Le Ciel Flamand werkt Monsaert weer samen met Director Of Photography David Williamson (Cargo, Dealer). Er zijn 27 draaidagen, waarvan 22 op diverse locaties in Vlaanderen, en 5 dagen in Zuid-Frankrijk. De opnames zullen volledig volgens het Vlaams protocol filmproductie verlopen en cast en crew houden zich strikt aan de covid-19 richtlijnen.

Producenten Jan De Clercq en Annemie Degryse verzamelden de voorbije maanden met de productie van de serie Grond de nodige expertise om een set coronaproof te houden, en zijn alvast opgelucht dat de opnames kunnen starten. “Ik ben heel tevreden dat we L’Inconnu(e) kunnen beginnen draaien. De cinema’s hebben het al zo moeilijk in deze tijden en we willen hen na twee lockdowns niet nog een derde keer straffen: het is essentieel dat er nieuwe films van eigen bodem worden gemaakt die in hun zalen zullen uitkomen.”, Jan De Clercq.

Ook regisseur Peter Monsaert heeft er alvast zin in: “Ik ben ontzettend blij dat de opnames van mijn derde film eindelijk begonnen zijn. Ik sleutelde jaren aan het scenario op zoek naar de juiste balans en ben heel hard overtuigd van het verhaal dat er nu ligt. Het is een warme, ontroerende en hoopvolle vertelling geworden. Een film over verbinding in moeilijke tijden. Ik heb enorm veel zin om het scenario nu op de set te vertalen naar geloofwaardige en levensechte situaties. De chemie tussen de acteurs is ontroerend mooi en de ganse ploeg gelooft in de film en het verhaal. Samen zijn we ervan overtuigd dat we ondanks de moeilijke omstandigheden een film kunnen maken die niet alleen relevant is voor deze tijden maar tegelijk troost en ontspanning kan bieden.”

“Peters derde langspeler is een warme, hoopvolle film over twee zoekende mensen, die elkaar ondanks hun grote verschillen naar omhoog weten te tillen.”, aldus producente Annemie Degryse.

Synopsis

Wanneer André, een 54-jarige truckchauffeur, de dakloze tiener Thierry betrapt bij een inbraak, ontstaat een ongewone maar diepe vriendschap tussen twee dolende zielen. Samen gaan ze op zoek naar Thierry’s moeder, die hij nooit heeft gekend.

Koen De Bouw (André): “De reden dat ik in dit project ben gestapt is omdat ik overtuigd ben van de poëtische kracht waarmee Peter filmt. Er zit vaak te weinig poëzie in ons medium. Peter maakt zeer doordachte keuzes in de manier waarop hij zijn beeld voert en weet de poëzie die in het script zit ook door te trekken naar de set en te behouden in het moment zelf van het draaien. Bovendien zit er geen oordeel in, over welke situatie dan ook, daar hou ik van.”

Noa Tambwe Kabati (Thierry) “Ik ben heel excited! Peter is een hele warme regisseur die echt om je geeft op set. En mijn eerste hoofdrol direct met Koen mogen spelen… hij duwt me in de juiste richting. De chemistry is er wel tussen ons drieën, maar ook met Ruth en Sebastien! ”

L’Inconnu(e) (WERKTITEL) is een productie van Lunanime (producenten Jan De Clercq en Annemie Degryse), in coproductie met het Belgische productiehuis Need Productions. De film komt tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Fédération Wallonie – Bruxelles, Telenet, Creative Europe Media, Lumière Invest en Lumière Publishing. De film zal worden uitgebracht door Lumière in het najaar van 2021 (tbc).

Over regisseur Peter Monsaert: 

Peter Monsaerts langspeeldebuut OFFLINE oogstte lof in binnen- en buitenland. Meer dan 15 awards waren het resultaat, met als uitschieters drie Ensors, vier awards in Amiens en een bekroning als beste regisseur op het internationaal filmfestival van Sint-Petersburg. Zijn tweede langspeelfilm LE CIEL FLAMAND werd geselecteerd voor Toronto, San Sebastian, Londen, Rotterdam, Göteborg en een 25-tal andere internationale festivals, won twee Ensors en werd zowel door de scenaristengilde als door de unie van regisseurs bekroond als beste film van 2016.

Foto’s: Filip Van Roe