PETER VAN ASBROECK opnieuw de stem van “Komen Eten”?

Peter Van Asbroeck wordt opnieuw de stem van ‘Komen Eten’, althans de parodieversie. Tijdens de paasvakantie gaan dé vier kindervrienden bij elkaar dineren: Paashaas, Sinterklaas, Kerstman & Tandenfee. Weliswaar is deze online komedie iets minder kindvriendelijk. De regie en het scenario is in handen van Chris Van Espen.

Dit voorjaar komt het professionele theatergezelschap ‘Het Farcetheater’ met een online alternatief. ‘Komen Fretn’ wordt een leuke persiflage op het welbekende tv-programma. “Acteurs Chris Van Espen en Jan Verleyen kwamen met dit idee af”, zegt producent Anthony Van Caeneghem. “We hadden opnames gehad voor kinderprogramma’s rond de Sint en Kerstman en ze vonden het leuk om eens een niet zo kindvriendelijke versie te maken met de vier legendes.”

Dat Peter Van Asbroeck ook in het gezelschap speelde, was natuurlijk een enorm voordeel. “Ik had wat schrik om het hem te vragen, omdat die voice-over toch een afgesloten hoofdstuk leek,” vertelt Van Caeneghem. “Maar Peter vond het direct een fantastisch concept.”

Donaat Deriemaeker als Sint

Voormalig tv-presentator Donaat Deriemaeker en actrice Christel Domen draven ook op in de online komedie. “Donaat heeft een fantastische rol als de seuterige Sint met smetvrees. En ook Christel zet een keileuke versie neer van een domme tandenfee die influencer wil worden”, legt Van Caeneghem uit. “Ikzelf speel dan weer een Paashaas die verdacht veel lijkt op een bekende tv-kok en Jan wordt een arrogante Kerstman met een drankprobleem. Enkele nevenfiguren zoals Conchita (Lieve De Coninck) komen uiteraard ook langs. Kortom: het wordt een hilarisch gestoorde reeks van vier afleveringen.”

Online te volgen

Van 5 t.e.m. 8 april is er elke dag een nieuwe aflevering van ‘Komen Fretn’ om 20u. Je kan het gratis volgen via www.farcetheater.be of op de Facebookpagina. Er is ook telkens een herhaling om 11u en 16u. De online komedie ‘Komen Fretn’ kwam tot stand dankzij de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse overheid.