PIETER KEYMEULEN, JOHAN KALIFA BALS en YVES LATHAUWER in F!ERce

Exact 50 jaar geleden vond in New York de Stonewall-opstand plaats en werden cruciale stappen gezet in de wereldwijde erkenning van holebirechten. Sindsdien is er veel veranderd. Zo spreken we niet meer over holebi’s, maar over LGBTI+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender & Intersex). Al is er ook nog werk aan de winkel … Theater M staat ervoor bekend om elk seizoen minstens één theaterstuk te creëren met een actuele maatschappelijke relevantie. In oktober 2019 gaat daarom de nieuwe productie ‘F!ERce’ in première. Het wordt een tragikomische cocktail van protest, vriendschap en rellen die geschiedenis schreven: de Stonewall-rellen uit 1969.

De voorstelling werd voor theater M geschreven door jong schrijftalent Sam De Vos en zal geregisseerd worden door Lieven Debrauwer. Vandaag maakt theater M de namen van de cast bekend: Pieter Van Keymeulen (bekend van ‘Familie’), Johan Kalifa Bals (bekend als Obi uit ‘De buurtpolitie’) en Yves De Lathauwer (acteur en artistiek leider van theater M) die een verrassende rol zal spelen.

‘F!ERce’ wordt een samenwerking tussen theater M en verschillende partners. Tijdens de Antwerpse gaypride op 10 augustus loopt theater M op kop, want ook daar staan de Stonewall-rellen dit jaar centraal. Met het ‘HuisvandeMens’ is er een volledige subprogrammatie uitgewerkt tijdens de voorstellingenperiode. Zo is er een lezing met als thema ‘Wat is gender?’, komt er een debat over regenboogactivisme, wordt de documentaire ‘Dus ik zweeg’ getoond …

Met de voorstellingen van ‘F!ERce’ en tal van randactiviteiten omarmt theater M de verwezenlijkingen door en voor de holebigemeenschap, maar breekt het ook een lans voor de erkenning van de vaak nog actuele problematiek.

‘F!ERce’, vanaf 10 oktober 2019 in theater M in Mechelen en vanaf november 2019 in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Tickets en info: www.theaterM.be.