Pittige trip door India stelt spijsvertering van SERGIO & AXEL op de proef

Sergio Herman en Axel Daeseleire zijn op woensdag 23 oktober toe aan de derde halte van hun culinaire wereldreis, die wekelijks door meer dan een half miljoen kijkers wordt gevolgd. Die brengt hen naar een land dat Axel toch liever aan zich voorbij had laten gaan, maar met één van Sergio’s favoriete keukens: India. “Alles in de Indische keuken heeft smaak en power”, weet de chef. India is dan ook het land van de specerijen en dat zal hun gestel geweten hebben.

Beginnen doen Sergio & Axel in de drukke hoofdstad Delhi, een stad die alle zintuigen tot het uiterste prikkelt. Terwijl Sergio zelfs de heetste chilipeper ter wereld wil proeven, blijft Axel op zijn hoede voor de vele streetfood die er te vinden is. “Ik weet dat je beter voorzichtig bent met het eten in India”, klinkt het. In de grootste sikh-tempel van het land, waar elke dag gratis maaltijden geserveerd worden, moet hij er toch aan geloven. Vooral wanneer blijkt dat er in de tempel geen verspilling wordt geduld en iedereen dus netjes z’n bord moet leegeten. Ook voorzichtige Axel…

Op een immense kruidenmarkt laat de tolk hen proeven van Amla, een typisch kruid dat door Indische mannen wordt gebruikt tegen kaalheid. “Ik denk dat jij wel wat Amla kan gebruiken”, krijgt Axel van de man te horen. Met een lokale nachttrein gaat het nadien richting zuiden, waar ze als echte maharadja’s worden ondergedompeld in weelde. De pittige keuken eist echter meer en meer haar tol. Na een slapeloze nacht “op het potje” wil Sergio wel eens weten waar die explosieve smaken vandaan komen. Dat leidt hen naar een gigantische kwekerij van pepers, waar de heren zelf de handen uit de mouwen mogen steken.

Sergio & Axel: Van de Kaart: aflevering 3 op woensdag 23 oktober om 21.50 bij VTM.