SASHA & DAVY lanceren nieuw album ‘Christmas’ en gaan voor een ‘Blue Christmas’

Na de release van hun cd ‘Radio’, trekken Sasha & Davy voluit de kerstkaart en verwennen ze hun fans met een nieuw album ‘Christmas’. Samen met producer Edwin de Groot voorzag het koppel de grootste kerstklassiekers van een nieuw, tweestemmig jasje. “Als het van mij afhangt vieren we een gans jaar Kerstmis. Sinds begin december branden in de auto al de lampjes van mijn kleine, lichtgevende kerstboom en speel ik non-stop kerstliedjes. Het idee speelde al een tijdje om met Sasha & Davy een kerstalbum op te nemen en ik ben blij dat we van onze platenfirma dit jaar de kans kregen om 2 albums uit te brengen. In het voorjaar lanceerden we ‘Radio’, een album met eigen nummers, waaronder de zeer succesvolle gelijknamige titelsong. Het najaar kleuren we met vele kerstconcerten én de release van ‘Christmas’, een Engelstalig album met de grootste kerstklassiekers, zoals ‘Last Christmas’, ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’, ‘White Christmas’ e.v.a.”, zegt Davy enthousiast.

Blue Christmas

Het ‘Christmas’-album van Sasha & Davy heeft z’n start niet gemist en stond de voorbije weken al netjes genoteerd in de Ultratop 50. “Het valt ons op dat de kerstperiode steeds vroeger begint. Zodra het buiten wat kouder wordt, gaan mensen op zoek naar warmte en gezelligheid en die vinden ze gegarandeerd terug op ons tijdloos kerstalbum. Het unieke zijn de tweestemmige versies die we hebben opgenomen van kerstliedjes die iedereen moeiteloos kan meezingen. Het mooiste compliment kregen we van enkele radiomensen die enthousiast zijn over de songkeuzes, de productie en de arrangementen. Alle credits aan ons team in de studio, want zij hebben zichzelf overtroffen. We zijn erg blij met ‘Blue Christmas’, een vergeten kerstpareltje van Elvis Presley dat wij in een Sasha & Davy-jasje hebben gestopt en waar mensen heel blij van worden, want dat krijgen we vaak als reactie”, zegt Sasha.

Met ‘Christmas’ sluiten Sasha & Davy een bijzonder productief jaar af. “Vroeger kondigden ze ons aan als ‘Sasha en Davy Gilles van De Romeo’s’, maar die perceptie is het voorbije jaar helemaal gedraaid en nu zijn we gewoon ‘Sasha & Davy’ geworden, met dank aan de media en de talrijke radio- en tv-programma’s (‘Groeten uit’, ‘Wat een dag’, ‘Gert Late Night’). De mooiste tijd van het jaar is aangebroken, want de komende weken gaan we genieten van de vele kerstoptredens waarop we ons nieuwe album ‘Christmas’ uitgebreid gaan voorstellen.”

Het ‘Christmas’-album met de single ‘Blue Christmas’ verscheen op het CNR-label Vlaamse Sterren.

Op www.sashaendavy.be vind je hun complete agenda. O.a. op 22 december, 19:00 uur geven Sasha & Davy een kerstconcert met hun muzikanten in de O.L.V. Kerk in Tielt met gastoptredens van Barbara Dex en Bart Herman. Tickets via: 0477-891574. Op 23 december 2019 zijn Sasha & Davy te gast op Winterland Hasselt. Om 19.00 uur stelt het koppel het album voor in het Grand Café. De toegang is gratis.