STEF BOS – Nieuwe solo tour vanaf februari in Vlaanderen !

2018 was een uitzonderlijk jaar voor Stef Bos, met het uitstekend onthaald album KERN, zondermeer een hoogtepunt in zijn indrukwekkende discografie en een uitgebreide, succesvolle tournee, een reis langs alle grote thema’s van het leven. Als zanger, liedschrijver en creator van talrijke voorstelling van een grote muzikale diversiteit blijft Stef Bos onvermoeibaar een weg zoeken. Met zijn nieuwe solo-tournee RUIMTE gaat alle aandacht terug naar de essentie, de song zelf.

Stef Bos:

“Het idee voor RUIMTE als voorstelling ontstond eigenlijk al tijdens het werken aan KERN. Het is ook een logisch gevolg van de reis naar binnen die KERN was.  RUIMTE is een reis naar buiten met als vertrekpunt: Hoe kleiner je bent, hoe groter de ruimte. Hoe langer ik als zanger bezig ben hoe meer ik besef dat het niet om mij gaat maar om het lied. Dat is geen valse bescheidenheid maar eerder een uitgangspunt waardoor ik me beter kan uiten. Er staat minder ego in de weg. RUIMTE is een reis om te zoeken naar de grens voorbij dat wat ik ken en kan en daarvoor moet ik bij tijd en wijle even alleen op een podium mijn weg gaan. Deze solovoorstelling zie ik als een adempauze nadat we tien jaar lang elk jaar een voorstelling en dikwijls ook een cd hebben gemaakt. Het geeft ook de mogelijkheid om ouder repertoire te spelen want de titel RUIMTE geeft de ruimte elke avond andere wegen in te slaan.”

Het boek

De tweede week van februari verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek RUIMTE dat Stef Bos maakte met kunstfotografe Lieke Anna, die tevens de hele beeldvorming rond RUIMTE verzorgt “Het boek is een samenspel van beeld en taal zoals ik het graag heb. Gemaakt op een bezielde manier tussen twee mensen vanuit een verschillende discipline en van een verschillende generatie” aldus Bos. 

Info: www.stefbos.nl