TATYANA BELOY en SOE NSUKI zijn meters van het Jeugdfilmfestival 2019

Actrice en presentatrice Tatyana Beloy en danseres en stand-upcomedian Soe Nsuki zijn de meters van het JEF festival 2019, dat van 2 tot en met 10 maart plaatsvindt in Antwerpen maar ook in Gent, Brugge, Kortrijk, Strombeek-Bever en Roeselare. Zij zorgen tijdens de krokusvakantie mee voor een swingend Jeugdfilmfestival, dat dit jaar in het teken staat van dans.

Tatyana Beloy kennen we als actrice en presentatrice. Ze is oprichtster van de musical stage Supastar, en is binnenkort te zien in de nieuwe Vlaamse jeugdfilm Binti. Ze is alvast verheugd over haar rol als festivalmeter: “Kinderen en jongeren stimuleren om naar de film te gaan, vind ik positief. Zeker met een jeugdfilm zoals Binti, die een prachtig verhaal met een mooie boodschap vertelt! Ik werk met Supastar altijd met gemotiveerde jongeren en hoop als festivalmeter op dezelfde manier te kunnen inspireren. Mijn eigen eerste filmervaring Jurrasic Parc is me altijd bijgebleven. Ik ben blij dat ik die beleving als filmfan nu kan doorgeven aan jongeren.”

Soe Nsuki is een onmiskenbare rijzende ster. Behalve stand-upcomedian, dj en b-girl breakdancer is ze in het voorjaar te zien in haar eigen programma Happy birthday to Soe op Eén. Ook Soe is blij om mee de komende editie van het festival te ondersteunen: “Ik ben een groot fan van films en was ook ooit deel van de jeugd! Hoera! Wij verslonden bij mijn oma en opa jeugdfilms dat het geen naam heeft. Elke zondag, terwijl de volwassenen “saai aan het babbelen waren”, keken wij videocassettes zoals Platvoet en zijn vriendjes, Peter en de draak en later Antz en A bug’s life! Film was voor mij toen al iets magisch, waar je jezelf in kon verliezen. Dat is niet veranderd!”

Meters Tatyana en Soe openen op zaterdag 23 februari in het Zuiderpershuis feestelijk het JEF festival.

Info: www.jeugdfilm.be