Telefacts Special bij Q2: KIMBACK

Kim Clijsters domineerde vorige week donderdag het nieuws met het opvallende bericht dat ze in 2020 haar comeback maakt in de tenniswereld. Kan ze slagen in haar opzet om opnieuw tot de top van de tenniswereld te behoren? En wat zit er écht achter haar tweede comeback? Telefacts brengt morgen, woensdag 18 september, een special waarin verschillende mensen aan het woord komen die Clijsters tijdens haar vorige carrière van dichtbij hebben gevolgd. De Telefacts-special ‘Kimback’ zal uitgezonden worden om 21.10 bij Q2, na de Champions League-match van Club Brugge.

Telefacts kon onder meer spreken met Jim Curley, ex-toernooi directeur van de US Open. Hij is intussen met pensioen, maar kende Kim goed in haar topperiode. “Het zal een zware uitdaging zijn, maar ik denk dat het haar kan lukken om terug op topniveau te spelen. Ik denk niet dat ze het voor het geld doet. De voornaamste reden voor haar comeback is haar competitiviteit. Ze heeft nog steeds die drive, die haar destijds zo goed maakte.”

Telefacts legde de ambities van de tennisster ook voor aan enkele experts, onder wie sportfysioloog Peter Hespel. Hij spreekt over de fysieke voordelen en beperkingen van Clijsters’ comeback: “Tennis is een sport met veel blessures aan knieën, enkels en schouders. Als je een tijdje uit de competitie bent, dan kunnen die chronische letsels herstellen. Anderzijds: als je 7 jaar jezelf niet hebt verzorgd op conditioneel en musculair vlak, dan wordt het heel moeilijk om dat in te halen.”

Telefacts Special: Kimback is er om 21.10 na de Champions League-wedstrijd Club Brugge – Galatasaray bij Q2.