TOM WAES en ANNA DRIJVER spelen undercoveragenten in nieuwe, spannende fictiereeks ‘Undercover’

Hoe slecht moet je zelf worden om een crimineel te pakken? Wat als je prooi je beste vriend wordt? En wat blijft er van jezelf over als je zolang met een masker rondloopt…?

Vanaf 24 februari pakt Eén tien zondagen lang uit met de langverwachte fictiereeks Undercover. In deze nieuwe, superspannende reeks infiltreren undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) in het leven van Ferry Bouman (Frank Lammers), een van de grootste xtc-producenten ter wereld. Ze doen zich voor als een koppel en nemen hun intrek in een caravan op de camping waar Ferry meestal verblijft. Oergezellig, maar ook levensgevaarlijk. Hoe langer het duurt, hoe meer de zaak onder hun huid kruipt. Slagen ze erin om de leugens vol te houden zonder zichzelf te verliezen?

De Vlaamse en Nederlandse topcast bestaat onder andere uit Tom Waes (Nieuw Texas, Aspe, Tegen de sterren op), Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil!, Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf, The paradise suite) en Kevin Janssens (D’Ardennen, Vermist). Er zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Katrien De Ruysscher(Stille waters, Thuis), Manou Kersting (Cordon, Crimi Clowns) en Michael Pas (Tabula rasa, Gent West, Code 37).

Nog voor de release op Eén heeft Undercover al een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. Vorig jaar in april werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival enkele maanden geleden heeft Undercover de Publieksprijs in de wacht gesleept. Ondertussen is het programma ook genomineerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival, één van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks in maart in Silicon Valley plaatsvindt.

Undercover wordt wereldwijd opvraagbaar via Netflix, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders. De opnames voor een tweede seizoen gaan in de lente van start.

Nico Moolenaar (Vermist) schreef samen met Piet Matthys (Vermist) en Bart Uytdenhouwen(Spitsbroers) het scenario en is ook de showrunner. De regie is in handen van Frank Devos(Chaussée d’amour) en Eshref Reybrouck (Cordon 2, Marsman, Hassel). Undercover wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys.

Undercover is een productie van De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus, Gardner and Domm, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends, Gallop en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Undercover: vanaf 24 februari elke zondag om 21.05 uur op Eén.