TONI COPPERS wint de Hebban Thrillerprijs 2021!

Toni Coppers valt in de prijzen! Hij wint met Val de Hebban Thrillerprijs 2021. Daarmee mag hij zijn lange lijst van nominaties en prijzen verder aanvullen.

Quote jury 1: “Een sterk verhaal, een fijne schrijfstijl, interessante personages en tot op het allerlaatste moment erg spannend.” 

De Hebban Thrillerprijs bestaat sinds 2020. Lezers in combinatie met een vakjury bepalen de uitslag. De winnaar ontvangt een promotiepakket op Hebban ter waarde van €2.500,-.

Quote jury 2: “Deze thriller greep me bij de lurven en liet me niet meer los.”

Over de prijsuitreiking:

Onder de titel De Nederlandse thrillerprijzen 2021 werden op zaterdag 5 juni vanuit de Bibliotheek Utrecht de vier belangrijkste thrillerprijzen uitgereikt: Gouden Strop, Hebban Thrillerprijs, Schaduwprijs en Zilveren Strop. De uitreiking vormt het startschot voor De Week van het Spannende Boek die op maandag 7 juni begint.

Met De Nederlandse thrillerprijzen 2021 bundelen de Bibliotheek Utrecht, lezersplatform Hebban.nl en de Stichting Gouden Strop de krachten voor een jaarlijks thrillerevenement.

Toni Coppers staat bekend om zijn ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed. Zijn thrillers zijn pageturners waarin spanning en ontspanning elkaar afwisselen. Precies dat maakt Coppers lezen zo verslavend.

Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn Liese Meerhout-thrillers zijn veelvuldig bekroond met de Hercule Poirot- juryprijs en meerdere publieksprijzen, waaronder de LangZullenWeLezen- trofee.

De reeks rond Liese Meerhout is een opeenvolging van standalones waar de levensloop van de hoofpersonages als een rode draad doorheen loopt. De boeken werden gebruikt als inspiratie voor de televisiereeks Coppers met Hilde De Baerdemaeker en Joris Hessels in de hoofdrollen. De reeks werd recent terug uitgezonden op VTM4. Hilde De Baerdemaeker zal ook de Liese Meerhout-thrillers inlezen voor luisterboekenapp Storytel.