TONI COPPERS wint voor de 5de keer de Knack.be Hercule Poirot-publieksprijs!

Toni Coppers wint met “De moord op Arno Linter” voor de 5de keer de Knack.be Hercule Poirot-publieksprijs!

Toni Coppers valt met “De moord op Arno Linter” in de prijzen met de publieksprijs van de Knack.be Hercule Poirot-prijs. Proficiat, Toni!

DeKnack Hercule Poirot-prijs is aan de 24e editie toe en is hiermee een van de langstlopende boekenprijzen in Vlaanderen. De prijs bekroont het beste Vlaamse spannende boek van het afgelopen jaar.

De jury koos de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 september 2020 en voor 30 september 2021. Dit jaar kwamen 66 boeken in aanmerking voor de prijs.

De 24e Knack Hercule Poirotprijs gaat naar de bij Lannoo uitgegeven roman “Nachtstad” van Wouter Dehairs. Met “4 Bar”, dat verscheen bij AquaZZ, kaapt Stef Peeters, een voormalig rechercheur bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, de “Fred Braeckman-award” voor het beste debuut weg. Toni Coppers en Annick Lambert mochten voor De moord op Arno Linter de Knack.be-publieksprijs ontvangen.

De jury van de Hercule Poirot-prijs bestond dit jaar uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions), Linda Asselbergs, Johanna Spaey (Knack Focus), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (journalist VTM-Nieuws), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard).

Toni Coppers staat bekend om zijn ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed. Zijn thrillers zijn pageturners waarin spanning en ontspanning elkaar afwisselen. Precies dat maakt Coppers lezen zo verslavend.

Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn Liese Meerhout-thrillers zijn veelvuldig bekroond met de Hercule Poirot- juryprijs en meerdere publieksprijzen, waaronder de LangZullenWeLezen- trofee.
De reeks rond Liese Meerhout is een opeenvolging van standalones waar de levensloop van de hoofpersonages als een rode draad doorheen loopt. De boeken werden gebruikt als inspiratie voor de televisiereeks “Coppers” met Hilde De Baerdemaeker en Joris Hessels in de hoofdrollen. De reeks werd recent terug uitgezonden op VTM4. Hilde De Baerdemaeker zal ook de Liese Meerhout-thrillers inlezen voor luisterboekenapp Storytel.