Tv-kok DAGNY ROS exclusief 4 dagen met eigen restaurant op Antwerpen Proeft 2019

Antwerpen Proeft is in 2019 open op woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid) en van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei. Tv-kok Dagny Ros pakt exclusief voor deze 13de editie uit met een eigen restaurant. De IJslands-Antwerpse is onder andere bekend van tv-zender Njam! en gesmaakte passages op tv-zender Eén (Over eten, Op weg met Jan). Op het culinair festival aan de Waagnatie presenteert Dagny 2 signatuurgerechten.

‘Na het succes van mijn Antwerpse smörrebröd-pop-up vorig jaar werd ik overstelpt met aanvragen maar ik wilde pas opnieuw een tijdelijk restaurant openen op Proeft,’ steekt Dagny van wal. ‘De inspiratie voor mijn smörrebröd komt zowel uit mijn tweede boek, Easy Nordic, als uit het boek dat volgend najaar verschijnt. Smörrebröd is op en top Scandinavisch! Britten hebben hun traditie van tea and scones, smörrebröd en bier is de Nordic way. Het heeft ook wat weg van jullie belegde broodjes, maar meer artistiek, luxueus én sexy.’

Proeven van 35 restaurants

‘Ik kijk er enorm naar uit om tussen al die andere chefs te staan,’ vult de goedlachse tv-kok aan. ‘Veel van hen ken ik persoonlijk en ik zal op het festival mijn best doen om bij iedereen te gaan proeven, want I love eating.

Deze 10 van 35 namen werden al prijsgegeven:

– Sterrenrestaurant The Glorious (eerste keer op Antwerpen Proeft)
– Sterrenrestaurant Nathan (eerste keer)
– Sterrenrestaurant Kommilfoo
– Sterrenrestaurant Centpourcent
– Wijnbar-restaurant Divin by Sepi van topsommelier Sepideh Sedaghatnia
– Restaurant Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck
– Restaurant Ruggeri
– Restaurant Satay
– Restaurant Umamido
– Restaurant Zaowang

Meer informatie en tickets: www.proeft.be