“Vannacht naar huis” – tweede zelfgeschreven single voor EBE

Singer-songwriter Ebe Mogyoros (14) uit Melle liet zich eind 2018 voor het eerst opmerken tijdens zijn deelname aan The Voice Kids. Een half jaar later brengt hij zijn tweede zelfgeschreven single uit en opent hij de Gentse Feesten. Daar deelt hij de affiche met onder meer Tom Dice en Milo Meskens.

EBE: “De afgelopen maanden waren bijzonder druk. Ik heb heel veel gewerkt aan nieuwe nummers en ook veel raad gekregen van singer-songwriters waar ik naar op kijk. Ik kreeg van onder andere Bart Foubert van Karree Konfituur de gouden raad om een grote vuilnisbak te kopen, want vooraleer je een goede song schrijft heb je er al een prullenbak vol geschreven waar je niet 100% tevreden over bent. En dat klopt zeker!

Ik mocht samen met Arne Vanhaecke, één van mijn muzikale voorbeelden, een dikke maand terug het podium delen en hij is zó inspirerend. Dat merk je ook aan mijn nieuwe single ‘Vannacht Naar Huis’. Velen vinden er een soort van Arne-gehalte in terug, en dat zie ik als compliment. Maar alle eer naar Arne, want hij is samen met mensen als Bart Peeters en Kommil Foo mijn grote voorbeeld en inspiratiebron.”

Deze zomer opent EBE de Gentse Feesten.

EBE: “Ik mag inderdaad spelen op de Gentse Feesten en dit had ik tijdens The Voice Kids nooit durven dromen. Ik deel hetzelfde podium met onder meer The Starlings (Tom Dice en Kato) en Milo Meskens.”

De single ‘VANNACHT NAAR HUIS’ is vanaf vrijdag 12 juli beschikbaar op elk digitale platform en elke streamingdienst.