VIER, VIJF en ZES verleggen grenzen in 2020

SBS start 2020 breder en spraakmakender dan ooit met een recordaantal van 36 Vlaamse programmatitels: naast het vertrouwde avontuurlijke De Mol en Expeditie Robinson lanceert VIER het splinternieuwe Over de Oceaan. Het nieuwe, én meteen dagelijkse, human interest programma Dank u Dokter en de nieuwe docureeksen Het Parket en Meesters krijgen het gezelschap van nieuwe seizoenen van vaste waarden Topdokters, De Rechtbank en Ooit Vrij. Terwijl het vijfde seizoen van The Sky is the Limit de meest spraakmakende Vlaamse getuigen in beeld brengt, geeft Evi Hanssen na Help! Mijn Borsten Staan Online deze keer ouders tips in de gloednieuwe reeks Help! Mijn Kind Kijkt Porno.

Naast nieuwe afleveringen van de reeksen Auwch_, Het Is Ingewikkeld en de online jongerenreeks wtFOCK kondigt programmadirecteur Annick Bongers niet minder dan vijf nieuwe Vlaamse fictiereeksen aan: “Bovenop de nieuwe reeksen Grond, Fuck You Very, Very Much met onder andere Frances Lefebure en De Kist van Pedro Elias, komt de verfilming van het boek Mijn Slechtste Beste Vriendin in 2020 met onder andere Maaike Cafmeyer en Clara Cleymans dagelijks op het Vlaamse scherm. Woestijnvis ontwikkelt de veelbelovende nieuwe fictiereeks Nonkels van Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en ook de gloednieuwe sketchenshow Influencers komt er nog aan.” 

Gert Late Night maakt ook dit jaar weer twee nieuwe seizoenen op VIER, De Slimste Mens ter Wereld start het 18de topseizoen, terwijl ook Blind Gekocht, Stukken van Mensen, De Sollicitatie en Bake Off Vlaanderen met nieuwe afleveringen op de afspraak zijn. SBS brengt ook de ultieme verleiding in de Vlaamse huiskamers met nieuwe seizoenen van Love Island en Temptation Island. In Sports Late Night en de Champions League staat topvoetbal centraal, de opvolger van Julie Vermeire zal gekroond worden in het derde seizoen van het druk bekeken Dancing with the Stars. 

De SBS-programmadirecteur besluit: “Dat we ook met Huizenjagers in 2020 voor het eerst naar het buitenland gaan, typeert meteen de manier waarop we in alle tv-genres met SBS grenzen verleggen: we claimen avontuur, verleiding, human interest, fictie en breed entertainment door bekende titels uit te breiden met gloednieuwe formats. Maar liefst één op de drie SBS-programma’s is in 2020 gloednieuw en versterkt de succesvolle programmamix van de afgelopen seizoenen. Niet toevallig hebben we een nieuw historisch record gevestigd: VIER, VIJF en ZES sloten 2019 af met 20.5% marktaandeel op de commerciële doelgroep VVA 18-54. In 2016 had SBS 17,9%, in 2017 19,3% en in 2018 20,1%. Zo eindigt SBS als enige Vlaamse zendergroep het jaar met groei op de belangrijkste commerciële doelgroep, en hebben we de koers ingezet om met SBS op termijn verder te groeien naar een marktaandeel van 25 procent.”