Wereldpremière MIJN VADER IS EEN SAUCISSE op Cinequest Filmfestival

Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen, zal zijn wereldpremière beleven op het toonaangevende Cinequest Filmfestival in Silicon Valley in Californië, dat dit jaar volledig online zal doorgaan van 20 tot 30 maart. De film is geselecteerd in de New Visions Competition, waar aanstormend talent in de schijnwerpers wordt gezet.

In eigen land zal Mijn vader is een saucisse de eerste Vlaamse film zijn die uitkomt na de heropening van de bioscopen, een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie, en meer bepaald de band tussen de vader, Paul, en zijn dochter Zoë. Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in. Paradiso Filmed Entertainment heeft de film gedateerd voor een release op 21 april, onder voorbehoud van de heropening van de bioscoopzalen.

Het Cinequest Film and Creativity Festival werd opgericht in 1990 en programmeert elk jaar meer dan 100 internationale films, tv-reeksen en innovatieve projecten van over de hele wereld, waarvan het merendeel wereldpremières en Amerikaanse premières zijn. “Ik kijk enorm uit naar het Cinequest festival en ben verheugd dat de internationale carrière van de film van start kan gaan,” zegt Fortunier. “Erg benieuwd hoe de saucisse in het buitenland zal worden gesmaakt!” Producent Dries Phlypo vult aan: “Cinequest werd door de lezers van USA Today verkozen tot beste filmfestival in de VS en is een ideale lanceerplek voor deze komedie voor de hele familie.”

Na internationale projecten als The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project en Qua Vadis, Aida? vertolkt Johan Heldenbergh voor het eerst sinds The Broken Circle Breakdown opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film. Hilde De Baerdemaeker was recent nog te zien in Beau Séjour en Coppers. Savannah Vandendriessche is bekend van Rosie & Moussa. Er zijn belangrijke rollen weggelegd voor Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha. Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op de novelle Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Dries Phlypo is de producent.

Anouk Fortunier gooide internationaal hoge ogen met haar kortfilm Drôle d’Oiseau, die op talrijke festivals geselecteerd was. Ze won er de Publieksprijs op Film Fest Gent mee, en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte Fortunier als productieassistente op Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was ze kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros. 

Foto: Kris Dewitte