Wetstraatjournaliste GOEDELE DEVROY wordt nieuwe leading lady van “Villa Politica”

Vanaf donderdag 23 september neemt wetstraatjournaliste Goedele Devroy in Villa Politica de fakkel over van Linda De Win. Dat maakte ze zonet bekend in de eerste De zevende dag van dit seizoen.

Goedele maakt sinds 2004 deel uit van de politieke redactie van VRT NWS, waarvoor ze geregeld verslag uitbrengt vanuit de Wetstraat en heldere duiding geeft bij belangrijke politieke gebeurtenissen. Vanaf eind september mag ze de Belgische politici het vuur aan de schenen leggen in hun eigen arena, rechtstreeks bij de debatten en de vragenuurtjes in het Vlaams en Federaal Parlement. Goedele kan daarbij blijven rekenen op politieke experten die de actualiteit becommentariëren en behapbaar uitleggen.

Dankzij Villa Politica kan de kijker al vijftien jaar lang de politieke debatten volgen op de eerste rij, live en vaak integraal. Zo voelt het publiek  wat er leeft zonder filter. De VRT was daarmee in 2006 de trendsetter in Europa.  

Goedele Devroy : Ik kijk ernaar uit om de 15 jaar ervaring die ik heb opgebouwd als politiek journalist bij Het Journaal nu in te zetten bij Villa politica. Een live programma in het hart van het democratische debat is een ferme uitdaging. Inhoudelijk moet je een beetje van alle markten thuis zijn om politici de juiste vragen te kunnen stellen en duidelijke antwoorden af te dwingen. Ik hoop dat ik een waardige opvolger zal zijn van Linda De Win die dit programma de afgelopen jaren gemaakt en gedragen heeft.

Loopbaan Goedele Devroy

Goedele Devroy studeerde Germaanse talen  en bleef tot 1995 aan de KU Leuven verbonden als assistent Taalkunde. In 1995 maakte ze de overstap naar de binnenland- en aansluitend de buitenlandredactie van de nieuwsdienst van de publieke omroep. Sinds 2004 is ze politiek journalist. Ze won dit jaar de Belfius Persprijs voor haar Pano-reportage Wachten op zorg, waarin ze de schrijnende problematiek van wachtende mantelzorgers onderzocht.

Historiek Villa Politica

Villa Politica startte in januari 2002 als een reportagemagazine met Annemie Nijs, die in 2004 werd opgevolgd door Kathleen Cools. Sinds 2006 volgde Villa Politica met Guy Janssens de debatten live in de Wetstraat . In 2007 nam Linda De Win de presentatie over met legendarische interviews die tot de tv-geschiedenis behoren. Het programma werd om zijn live verslaggeving rond de val van de regering Leterme I internationaal bekroond.

Villa politica: op woensdag om 14.20 uur vanuit het Vlaams Parlement en op donderdag om 14.45 uur vanuit het Federaal Parlement op Eén en op VRT NU. Compilatie met weekoverzicht op zaterdag om 13.30 uur.