Winnaar ‘The Voice Senior’ JOHN LEO verovert Het Schlagerfestival

In december was John Leo nog een nobele onbekende bij het grote publiek in Vlaanderen, maar zijn glansrijke overwinning van ‘The Voice Senior’ bij VTM bracht zijn zangcarrière in een ongeziene stroomversnelling. Nauwelijks drie maanden na datum werkt John (67) uit Geel aan zijn debuutalbum, heeft hij een volle agenda en straalde hij als ‘outsider’ afgelopen weekend op het Schlagerfestival in Hasselt.

Hoewel John Leo al zo’n 50 jaar actief is in de muziekwereld, leerde Vlaanderen hem echt kennen door zijn deelname aan ‘The Voice Senior’ op VTM. Met fantastische vertolkingen van legendarische songs als ‘Verloren hart, verloren droom’ en ‘Een clown’ wist hij tv-kijkend Vlaanderen voor zich te winnen.  Zijn overwinning opende meteen vele deuren die jarenlang voor hem gesloten bleven. Geheel onverwacht kreeg hij ook de vraag of hij zijn zeer gesmaakte vertolking van ‘Een Clown’, een nummer dat door de Nederlandse Ben Cramer onsterfelijk werd gemaakt, op het Hasseltse Schlagerfestival wilde brengen. Een uitdaging die John maar al te graag met beide handen aannam.

“50 jaar lang heb ik met veel plezier in de schaduw van heel wat grote Belgische en internationale namen uit de muziekwereld gestaan”, zegt John. “Sinds mijn overwinning in “The Voice Senior” sta ik nu zelf in de spotlights en dat bevalt me wel. Mijn optredens het voorbije weekend tijdens het Schlagerfestival in Hasselt waren tot nu toe absoluut de kers op de taart. Dat ik als ‘outsider’, want er staan allemaal topnamen op de affiche, die kans krijg waardeer ik enorm. Bovendien heb ik al zoveel hartverwarmende reacties gekregen op mijn optreden. ‘Je hebt heel wat harten veroverd dit weekend’, hoorde ik van mijn platenmaatschappij. Dat doet deugd.”

De start van het Schlagerfestival afgelopen vrijdag was nog extra bijzonder voor John, want die dag kwam ook zijn debuutsingle ‘Doelwit’ uit. Een nummer dat werd geschreven door John Terra, die zelf ook op het podium staat dit jaar in Hasselt. 

“John en ik delen zelfs de kleedkamer”, lacht John Leo. “De eerste reacties op de single zijn heel positief. Inmiddels werk ik volop aan een album dat nog voor de zomer uitkomt. Dat mij dit nog allemaal mag overkomen. Ik ben iedereen die mij deze mooie kansen geeft enorm dankbaar”.

John Leo staat nu zaterdag 06/04 nog een keer op de planken tijdens een uitverkochte show van Het Schlagerfestival.

Meer info op www.hetschlagerfestival.be