XANDER DE RYCKE kondigt Covid-19 special ‘Houdt het voor bekeken’ aan

Sinds 2016 tourt Xander De Rycke jaarlijks met ‘Houdt het voor bekeken’ (HHVB), een comedy special over het voorbije film- en televisiejaar in Vlaanderen. Omwille van de coronapandemie werd de editie die normaal in het najaar van 2020 zou plaatsvinden, noodgedwongen geannuleerd. Het zou De Ryckes laatste ‘HHVB’-tour geworden zijn. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo blijkt. Tegen alle verwachtingen in kondigt De Rycke nu ‘HHVB Covid-19’ aan, over de films en tv-programma’s die we tijdens de coronaperiode te zien kregen. De special werd opgenomen in Arenberg Antwerpen.

De kijker kreeg tijdens het voorbije coronajaar bijzondere televisie voorgeschoteld. Virologen waren niet van het kleine scherm weg te slaan. ‘De Verhulstjes’ gaven een nieuwe dimensie aan reality-tv. ‘Big Brother’ en ‘Het Rad van Fortuin’ herrezen uit de jaren ’90. Er werd massaal afgestemd op ‘comfort-food-tv’ met programma’s als ‘Da’s Liefde!’ en ‘De Positivo’s’. En dan was er ook nog’ The Masked Singer’. Kortom, een mediajaar dat De Rycke onmogelijk aan zich voorbij kon laten gaan zonder er een ‘HHVB’ special over te maken. Al zal de special er deze keer iets anders uitzien dan de fans gewend zijn. De gekende formule – een live comedyvoorstelling voor een volle zaal – werd omgevormd tot een klassevolle tv-show. Geen captatie van een show dus, wel een dynamisch format afgestemd op een tv-kijkend publiek. En wie denkt dat Streamz zelf gespaard blijft van een roast door De Rycke, heeft het mis.

De vorige ‘HHVB’ specials, ‘Quarter-Life Crisis’ en ‘Vanavond Live’ zijn reeds te bekijken op de streamingdienst. Voor interviews en visielinks gelieve contact op te nemen met onderstaand perscontact. De ‘HHVB Covid-19’ special is vanaf maandag 3 mei 2021 exclusief beschikbaar op Streamz en Streamz+.