YANINA WICKMAYER klaar voor comeback met behulp van PronoKal

Yanina Wickmayer kondigt haar comeback aan, nu als tennismama. Op 7 februari speelt ze haar eerste wedstrijd sinds september 2020, op het ITF-toernooi van Porto. Ze start er in topvorm, na maandenlang trainen en na 5 kilo gewichtsverlies met behulp van de PnK-Methode en Genomics van PronoKal. Dankzij dit genetisch onderzoek van PronoKal Group kreeg ze een gedetailleerd beeld van haar metabolisme en de invloed van haar genen op haar gewicht. Zo kreeg ze een PronoKal-behandeling op haar lijf geschreven, waarmee ze efficiënt en op een veilige manier haar zwangerschapskilo’s verloor. Vandaag lanceert PronoKal Group ‘Genomics’ in België.

PronoKal Group, de internationale groep die een medische behandeling voor overgewicht en obesitas ontwikkelde, helpt al jarenlang mensen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Vandaag introduceert PronoKal ‘Genomics’, het allereerste genetische onderzoek waarmee patiënten een gedetailleerd beeld krijgen van hun metabolisme en de invloed van hun genen op hun gewicht, met aanbevelingen van een arts en diëtist(e). Via deze genetische test, worden de methoden van PronoKal aangepast aan hun metabolisme waardoor ze optimaal en onder medische begeleiding hun gezond gewicht bereiken én behouden.

Kelly De Wever, General Manager van PronoKal Group Benelux: “Elk DNA is verschillend. PronoKal Genomics combineert daarom de recentste wetenschappelijke onderzoeken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van genetica en artificiële intelligentie. Op basis van de analyse van 20 genen gerelateerd aan overwicht, kunnen we onze patiënten gepersonaliseerd advies geven. Zo komen ze bijvoorbeeld te weten of ze makkelijk gewicht verliezen door lichaamsbeweging of hoe hun metabolisme reageert op koolhydraten.” 

“5 kilo kwijt op een gezonde én persoonlijke manier”

Een jaar na haar zwangerschap en bevalling van dochtertje Luana, maakt Yanina Wickmayer (32) op 7 februari opnieuw haar opwachting op een competitiematch, en dit op het ITF-toernooi van Porto. Ze start er in topvorm, na maandenlang trainen en na 5 kilo gewichtsverlies met behulp van PronoKal.

“Na mijn bevalling wou ik op een gezonde manier mijn atletisch lichaam terug, zonder verlies van spiermassa. Door een combinatie van te weinig slaap en een grote drukte met een eerste baby, bleken de laatste 5 kilo moeilijk om kwijt te raken. Bij mijn zoektocht naar een gezonde manier om geleidelijk aan af te vallen, kwam ik al snel op PronoKal uit. Dat deze methode wetenschappelijk bewezen en veilig is, samen met de medische begeleiding van een PronoKal-arts, gaven de doorslag in mijn keuze,” aldus Yanina Wickmayer.  

Via een analyse van haar genen met PronoKal Genomics, kreeg Yanina een duidelijk beeld van hoe haar metabolisme werkt. Met dit gepersonaliseerd advies kon ze haar PronoKal behandeling efficiënter op haar lichaam afstemmen. De richtlijnen helpen haar ook om de gezonde levensstijl makkelijker vol te houden. “De richtlijnen en tips die ik via PronoKal Genomics kreeg, hadden bijvoorbeeld te maken met de ontstekingsreactie van mijn lichaam, maar ik kwam ook te weten hoe slaaptekort een invloed heeft op mijn metabolisme,” aldus Yanina.

In combinatie met het vetarm ketogeen dieet van PronoKal en lichte work-outs raakte Yanina op enkele weken tijd haar overtollige zwangerschapskilo’s kwijt.   

Ook vandaag, wanneer ze de rol van tennismama opneemt, krijgt Yanina nog persoonlijke tips en richtlijnen om haar gezond gewicht te behouden. “PronoKal Genomics hielp me om binnenkort in topvorm in een competitiematch aan te treden. De lat ligt hoog: zo wil ik zoveel mogelijk titels halen als tennismama. Ook wil ik nu ten volle genieten van het spelen en er nog meer plezier aan beleven,” besluit Yanina.