Zanger CHRISTOFF hangt letterlijk de clown uit in Stukken van Mensen

Aflevering 6 Stukken van Mensen op maandag 4 maart om 21.35 op VIER

In de zesde aflevering van Stukken van Mensen krijgen de experten vier unieke voorwerpen op een presenteerblaadje aangeboden. Zanger Christoff De Bolle hoopt gecharmeerd te worden door een mooi bod op zijn schilderij van een clown van de man met de gouden linkerhand Henry Roland. Hij kocht het schilderij jaren geleden met zijn eerste spaarcenten – zo’n 60.000 Belgische frank – en wil nu zijn investering zien renderen. Krijgt hij de experten mee of laten zijn onderhandelingstechnieken hem in de steek? “Ik ben geen harde onderhandelaar. Ik ben een softie en laat het onderhandelen over aan mijn manager”, lacht Christoff. “Ik ben ook wat zenuwachtig, want het is de allereerste keer dat ik ga onderhandelen. Het is precies een beetje je ziel verkopen.”

En van zanger Christoff gaat het naar verschillende internationale muzikanten. Een echte verzamelaar heeft maar liefst 11 platen in de aanbieding met speciale platenhoezen, ontworpen door de iconische kunstenaar Andy Warhol. Paul is gefascineerd en ontmoette Warhol ooit al enkele keren: “Ik heb regelmatig naast Warhol gestaan, maar nooit een gesprek kunnen hebben. Hij stond vaak apart achteraan in de veiling in New York, maar hij was erg op zichzelf.”

Nog een gegeerd item is een zilveren setje met vier zoutpotjes en bijbehorende lepeltjes van Louis Wolfers uit de 19e eeuw. Wolfers is tot ver buiten België gekend en staat garant voor hoogstaand zilverwerk en juwelen. De verkoopster vond het mooie stuk op de zolder van haar grootouders en wil er een even mooie prijs voor krijgen. Het geld wil ze dan ook gebruiken voor een droomreis naar Australië samen met haar zus.

Sommige verkopers brengen zelfs een specialist mee om nog een betere deal uit de brand te slepen. Het object? Een oud flesje Orval, vermoedelijk uit het jaar 1965. Een flesje Orval-bier kan heel lang bewaard worden en de experten willen maar wat graag eens proeven van het 54 jaar oude brouwsel, maar dan moeten ze het wel eerst kopen …

Stukken van Mensen – Elke maandag om 21.35 op VIER