Zomerkomedie DEN HIPPODROOM wordt verplaatst naar zomer 2021

Voor het eerst in vijf jaar zal Het Achterland geen zomerkomedie spelen in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Gezien de verlenging van de maatregelen omtrent COVID-19 is het niet mogelijk om een nieuwe productie tijdig klaar te krijgen. Bijzonder jammer, want het gaat nota bene over onze jubileumproductie. Alle voorstellingen worden verplaatst naar de zomer van 2021.

Deze zomer zou productiehuis Het Achterland resoluut de kaart van de revue trekken… Eentje met de grandeur uit de jaren 20. Scenarist en regisseur Jeroen Maes liet zich inspireren door één van dé revue-tempels van weleer in Antwerpen. Sam Verhoeven componeerde de bijhorende sound track. Maar het publiek zal nog even geduld moeten oefenen. Ron Cornet, Luc Caals, Vicky Florus, Frank De Kaey, Daisy Thys, Hans Peter Janssens en Charlotte Campion plaatsen hun plannen dus een jaartje in de koelkast, met spijt in het hart. Maar in 2021 zal Den Hippodroom majestueus herrijzen in Het Fakkeltheater. Daar gaan we voor! 

Reeds tickets?

Iedereen die in het bezit is van tickets zal – in de loop van de komende weken – per mail of telefoon gecontacteerd worden door het Fakkeltheater. Het theater vraagt met aandrang om niet zelf contact op te nemen.
Tickethouders zullen gratis omgeboekt worden naar een voorstelling naar keuze, of zullen een voucher aangeboden krijgen ter waarde van het bedrag van hun tickets. Deze vouchers blijven onbeperkt geldig.

Het verhaal

Zomer 1920, de revue-tempel ‘Den Hippodroom’ op het Antwerpse-Zuid likt nog steeds zijn wonden na de verwoestende brand in maart van dat jaar. Alle kostuums, decors en zo goed als het hele interieur is in de brand gebleven. Er wordt echter met man en macht gewerkt aan de wederopbouw. Den Hippodroom moet en zal in november openen met een nieuwe revue getiteld ‘Hallo, hier zijn we weer’! Het publiek is getuige van de voorbereidingen naar de première toe, de verwoede pogingen om goeie acts te vinden, het aantrekken van nieuwe artiesten enz. Maar wat vinden de vaste waarden van Den Hippodroom hiervan? Eén ding staat vast: er wacht directeur Fernand Wijnans en de muzikale leider Alfons van Beylen een zware taak. Slagen zij erin weer volle zalen te trekken met hun nieuwe revue? Het antwoord komt het publiek te weten in deze heerlijke, nostalgische komedie.  Kleurrijke personages, komische verwikkelingen en muzikale pareltjes … het zit allemaal in ‘Den Hippodroom’, een komedie badend in de sfeer van de jaren ’20. 

Cast : 

  • Fernand Wijnans – Directeur van Den Hippodroom – Ron Cornet
  • Alfons Van Beylen – Muzikaal leider van Den Hippodroom – Luc Caals
  • Irma Bergmans – Artieste, Cabaretière – Vicky Florus
  • Luigi Montani – (Klassieke) Zanger – Hans Peter Janssens
  • Léonce Gaillard – (Klassieke) Zangeres en vaste waarde in Den Hippodroom – Daisy Thys
  • Omar Ahmed Bilal – Fakir/goochelaar – Frank De Kaey
  • Herlinde Faes – Aanstormend zangtalent – Charlotte Campion
  • en mét show-ballet !

DEN HIPPODROOM speelt de hele zomer 2021 lang in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater.

Nieuwe data
2, 3, 4, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 juli 2021 en 6, 7, 13 en 14  augustus 2021 om 20u00 en 11, 18, 25 juli 2021 en 1, 8 en 15 augustus 2021 om 15u00

Tickets: € 29,00
VIP: € 39,00
(Inclusief reserveringskosten)

Info & tickets: www.fakkeltheater.be