75ste verjaardag WILLEKE ALBERTI gevierd met nieuwe 3CD

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Nederlandse muziekgrootheid Willeke Alberti volgende maand, brengt Universal Music op 7 februari de 3CD Het Allerbeste van Willeke Alberti uit. Het verzamelalbum geeft een uitgebreid overzicht van haar inmiddels ruim 60 jaar durende carrière en bevat alle hits, de mooiste duetten én Willeke’s eigen favoriete nummers – de zangeres was zelf nauw betrokken bij de samenstelling van het album.

Al in 1958 debuteerde (de toen slechts 13 jaar oude) Alberti op plaat met Harlekijntje, een duet met haar vader Willy. Niet veel later scoorde Willeke zelf haar eerste top 5-hits met onder meer Norman, Spiegelbeeld, De Winter Was Lang, Mijn Dagboek en Dat Afgezaagde Zinnetje. Begin jaren 70 legde Willeke zich meer toe op acteren en was ze onder meer op beeld te zien in de televisieserie De Kleine Waarheid (1970) en speelfilm Rooie Sien (1975). Eind jaren 70 en begin jaren 80 brachten de singles Carolientje en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen haar weer hitsucces. Ook in de jaren 90 bleef Willeke succesvol met hits als Gebabbel (met Paul de Leeuw), Ome Jan en Groetjes Uit Rio. In 1994 nam Willeke deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Waar Is De Zon. Alhoewel de grote hits vanaf het jaar 2000 uitbleven, zijn Willeke’s albums en concerten nog altijd succesvol.

Naast al deze hits nam Willeke tijdens haar carrière tal van duetten op. Op deze 3CD zijn naast een aantal duetten met vader Willy ook samenwerkingen terug te vinden met onder andere André van Duin, Paul de Leeuw, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Jenny Arean, Ali B en het onlangs verschenen Schrijf Me Niet met Rob de Nijs. Ook het pas onlangs herontdekte Huis Te Koop, een vertaling van de Lucifer-hit House For Sale, dat Willeke in 1977 opnam maar destijds op de plank bleef liggen, is terug te vinden op de compilatie.

Willeke viert haar 75ste verjaardag met 2 uitverkochte concerten in het Amsterdamse Concertgebouw op 24 en 25 februari. Het Allerbeste van Willeke Alberti verschijnt op 21 februari tevens als 2LP.