AAD VAN TOOR (76) ondergaat hartoperatie

Aad van Toor (76), beter bekend als acrobaat Adriaan, heeft een spoedoperatie aan zijn hart ondergaan. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt. In het Erasmus MC in Rotterdam onderging hij drie bypasses omdat ‘zijn hart was dichtgeslibd’, zoals hij het zelf formuleert. “De operatie is goed verlopen, laat hij weten. “Via deze weg wil ik graag al het medisch personeel bedanken die mij met vakmanschap en inzet hebben geholpen zodat ik voorlopig nog kan zeggen: Wat er ook gebeurt….”

Bas (83) en Aad van Toor braken in de jaren zestig door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder en waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.

Onlangs maakten zij bekend dat hun YouTube-kanaal 70 miljoen hits heeft behaald. Museum Vlaardingen bereidt een vaste expositie over het tweetal voor.