ANDRÉ HAZES raakt geen alcohol meer aan

Hij raakt al drie maanden geen druppel alcohol meer aan en sport twee keer per dag. André Hazes (26) transformeert zich tijdens de lockdown tot krachtpatser. “Hoe ik nu voor de dag kom, is inderdaad een groot verschil met hoe ik er toen uitzag. Ik voel me ook beter, zelfs fitter dan ooit. Ik ben tegenwoordig de eerste van het gezin die ’s ochtends opstaat. Dat is ooit anders geweest”, aldus Hazes in Het Laatste Nieuws.

De jonge zanger betreurt dan ook dat hij de grens niet kan oversteken. “Want als ik mij op dit moment ergens bijzonder welkom voel, is het wel in Vlaanderen. Maar zodra het kan, maak ik het goed. Beloofd! Mét een album zelfs. Door de coronacrisis heb ik kunnen doorwerken aan mijn nieuwe plaat, waarop “Doe het licht maar uit” zeker zal staan. Een releasedatum is er nog niet, maar begin juni komt de eerste single. Ik ga de mensen laten kennismaken met mijn nieuwe sound. Het blijft heel Hazes, wat mijn vader ook had kunnen maken, maar tegelijk ook heel hedendaags, met scheurende gitaren.”

Op 27 en 28 november vult hij twee keer de Lotto Arena in België – goed voor meer dan 16.000 man in totaal. En begin 2021 start hij met een tour door Vlaanderen, te beginnen op 12 februari in Lommel. Volgen nog: Leuven, Hoogstraten, Oostende, Deinze, Wieze, enzovoort.

Foto: André Hazes