ANDRÉ VAN DUIN geopereerd aan darmkanker

Een jaar geleden verloor hij zijn echtgenoot Martin Elferink aan botkanker, nu raakt bekend dat Nederlands komiek André van Duin (73) al enkele maanden vecht tegen darmkanker.  Van Duin werd vorige week opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis in Amsterdam, waar hij werd geopereerd aan darmkanker. In een eerder stadium onderging hij daar al een aantal chemokuren. Dit meldt De Telegraaf.

Gelukkig was hij er op tijd bij. Maar vooraleer de dokters de tumor konden behandelen, moest die kleiner worden. De komiek onderging vier chemokuren. Weinig bijwerkingen, weinig ellende, vertelt hij. “Een beetje tintelende vingers, maar daar bleef het gelukkig bij.”

Vorige week ging Van Duin onder het mes, met een foto van Martin op zijn nachtkastje. “Hij hield de boel een beetje in de gaten en dat heeft hij goed gedaan”, klinkt het. Van Duin herstelt momenteel thuis en moet het de komende tijd rustig aan doen. De voorbije maanden vertelde hij amper iemand over z’n ziekte. “Meewarige blikken, daar kan ik slecht tegen.”

Hoewel hij natuurlijk terugdacht aan de dagen die destijds hij met zijn Martin doorbracht in het AVL, was de situatie nu van meet af aan anders. “Bij mij waren de bloedwaardes nu wel steeds goed en in december bleek uit de scan dat de tumor al flink was geslonken. Eigenlijk hadden ze toen al kunnen opereren, maar dan had ik met de feestdagen in het ziekenhuis gelegen en dat wilde ook niemand. Maar toch was het allemaal heel erg emotioneel. Je gaat je huis uit, op weg naar het ziekenhuis, en dat doe je in de hoop dat het allemaal weer goed komt en dat je het huis weer terug zal zien. Dat komt natuurlijk helemaal na de ervaringen met Martin.