Eerste plaats voor MAAN in Nederlandse Album Top 100

Het album Onverstaanbaar van Maan komt deze week binnen op de eerste plaats in de Nederlandse GfK Dutch Album Top 100. In de Vinyl 33 behoudt Eefje de Visser haar eerste plaats.

Voor zangeres en actrice Maan de Steenwinkel, die maandag 10 februari haar 23e verjaardag viert, is de eerste plaats voor Onverstaanbaar haar allereerste nummer 1-notering in de Album Top 100. Eerder stond zij in de lijst genoteerd met haar minialbum Waar Ga Je Heen (2018; hoogste positie no. 15) en Het Sinterklaas Meezingboek (2018; no. 38).

Op Maans door Gordon Groothedde (Krezip, Marco Borsato, Nick & Simon) gemixte album Onverstaanbaar staan twaalf liedjes, waaronder het nummer Als Ik Ga met Sevn Alias en het samen met haar ex-vriend DJ Tony Junior gecomponeerde 7 Maanden. Van de alle hits die Maan tot nu toe wist te scoren, hebben er drie het album gehaald, te weten Zo Kan Het Dus Ook, Ze Huilt Maar Ze Lacht en het samen met onder anderen rapper Paul Sinha geschreven Jij En Ik Tegen De Wereld.

Ook producer/gitarist Ramon Ginton (Ronnie Flex, Bizzey), singer/songwriter Maxine van Breukelen, Adriaan Persons (Rondé), Eddy Addai (Typhoon), Memru Renjaan (Broederliefde, Kenny B, Ali B), Alain Clark en Linda de Mols zoon Julian Vahle hebben bijdragen aan Maans album geleverd. De albumtitel Onverstaanbaar is ontleend aan het gelijknamige door Spacekids geproduceerde autobiografische openingsnummer, waarin Maan worstelt met haar bekendheid als artieste.

Op 21 februari verzorgt Maan samen met haar band in popzaal Victorie in Alkmaar haar eerste show van haar nieuwe clubtour 2020 in Podium Victorie. Zij sluit deze nagenoeg uitverkochte clubtour op 27 maart af met een concert in Paradiso Amsterdam.

Met Billie Eilish, P!nk en Taylor Swift werd vorig jaar overigens slechts door drie vrouwelijke artiesten de eerste plaats in de Album Top 100 gehaald. In de Vinyl 33 was het met eerste plaatsen voor Amy Winehouse, Lana Del Rey, Ilse Delange en Billie Eilish iets beter gesteld. Zeker als men daar ook de eerste plaatsen bijtelt die Within Temptation – met frontvrouw Sharon den Adel in de gelederen – wist te behalen met maar liefst drie verschillende albums.