FRANK LAMMERS in tv-serie als Amerikaanse president

Frank ‘Ferry’ Lammers, acteur in de serie Undercover waar ook Tom Waes een rol in heeft, gaat een bijrol spelen in een grote Amerikaanse televisieserie over het leven van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Dat heeft regisseur Roel Reiné maandag bekendgemaakt.

Regisseur van de serie, die op dit moment wordt opgenomen in Roemenië, is de Nederlander Roel Reiné, wat de ietwat vreemde keuze voor Frank Lammers slechts gedeeltelijk verklaart. Je verwacht van iedere willekeurige Amerikaanse president in een tv-serie tenslotte dat hij op zijn minst vloeiend Engels praat.

Lammers speelt in de tv-serie de rol van John Adams, de opvolger van Washington als president en een van de belangrijkste mannen bij het opstellen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring. Daarnaast was Adams de eerste Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

Met het zes uur durende docudrama over George Washington wil History Channel naar eigen zeggen “het leven tonen van de man die iedereen kent, maar van wie maar weinigen het echte verhaal snappen”. Reiné is verantwoordelijk voor alle drama-scènes in de film, inclusief een aantal grote veldslagen. Hij werkt voor het project samen met de Nederlandse cameraman Rolf Dekens.

Het is niet de eerste productie die Reiné maakt voor History Channel. Eerder draaide hij ook een aantal afleveringen van de serie Knightfall, met Star Wars-acteur Mark Hamill. De regisseur vertrok zeventien jaar geleden naar Hollywood waar hij doorbrak met het maken van relatief goedkope actiefilms.