FRANS BAUER tekent contract bij RTL 4

Frans Bauer stapt per 1 oktober over van NPO 1 naar RTL 4. Hij gaat voor de zender in ieder geval een muziekprogramma en een reisprogramma presenteren. Dat heeft de zender laten weten. Peter van der Vorst, de nieuwe tv-baas van RTL, verheugt zich op de komst van Bauer en zijn reisprogramma’s, die de afgelopen jaren een succes waren op NPO 1. “Ik ben ongelooflijk blij dat Frans terugkeert bij de zender waar in 2003 zijn televisiesucces begon met De Bauers“, laat hij weten.

Peter van der Vorst: “Sindsdien is hij niet alleen meer de bekendste volkszanger van Nederland, maar heeft hij zich ook ontwikkeld tot een zeer veelzijdig presentator die dicht bij de kijker staat. Hij is authentiek, professioneel, een echte familyman en altijd optimistisch. Een perfecte match dus met RTL 4.”

Ook Frans Bauer heeft zin in deze nieuwe stap in zijn carrière: “Na zeer succesvolle jaren samen met de collega’s van AVROTROS werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het geweldig om zoveel jaar na de successen van ‘De Bauers’ op RTL 4 de samenwerking opnieuw op te pakken. RTL 4 biedt me een platform om te werken aan nieuwe, verrassende programma’s, met een hoge amusementswaarde.”

De exacte invulling, titels en uitzenddata worden later bekendgemaakt.

RTL 4 haalde onlangs ook NPO-ster Caroline Tensen in huis. Zij trok zondag op RTL 4 erg veel bekijks met haar tv-klassieker Eén tegen 100.