HENNY VRIENTEN | nieuw album Tussen De Regels

Op de dertien autobiografische liedjes zijn onder meer samenwerkingen te horen met Bertolf en Eefje de Visser. 

Henny Vrienten heeft sinds vrijdag een nieuwe plaat uit: ‘Tussen De Regels’. Daarmee  voltooit hij zijn drieluik van soloalbums. Eerder verschenen ‘En Toch…’ (2014) en ‘Alles is Anders’ (2015).

Naast muzikale samenwerkingen zocht Henny ook de samenwerking met dertien verschillende tekenaars. Onder andere de tekenaars van Fokke en Sukke, Peter de Wit en Kamagurka maakten een illustratie bij een tekening, die te zien zijn in het boekje van het album en op Henny’s Instagram. Omdat veel van de liedjes over zijn jeugd gaan heeft Henny bij de opnames van de plaat louter instrumenten gebruikt van voor 1965. 

Na de albums ‘En toch…’ en ‘Alles is Anders’ is het derde deel van mijn drieluik ‘Tussen De Regels’ voltooid. Ik heb nu alles verteld wat ik wil vertellen en ik denk dat ik het daar bij laat. Ik hoop dat ik alle toekomstige biografen de wind uit de zeilen heb genomen, want ik ga mijn verhaal niet twee keer vertellen: luister deze platen en je hebt het verhaal van mijn leven. Thema’s van dit drieluik zijn: leren lopen, vallen en opstaan, verliefd worden, uit liefde vallen, houden van en sterven. Kortom, het thema is het leven. En toch… alles is anders.. tussen de regels.”
– Henny Vrienten

Over Henny Vrienten
Henny Vrienten werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar – één van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Naast zijn rol bij Doe Maar is Henny werkzaam als liedjesschrijver voor musicals, films en tv-programma’s waaronder Sesamstraat en Het Klokhuis. Solo brengt Henny Vrienten ook muziek uit, waaronder de albums ‘En Toch…’ (2014) en ‘Alles is Anders’ (2015). Nu, vier jaar later, voegt hij daar het album ‘Tussen De Regels’ aan toe. Samen met zijn eerdere soloalbums vormt deze plaat een drieluik dat naar eigen zeggen zijn ‘gezongen autobiografie’ vormt.