Het leven van KOOS ALBERTS in ‘De Kracht van Liefde’

Het boek ‘De Kracht van Liefde’ over het turbulente leven van Koos Alberts verscheen op vrijdag 27 september. Geschreven door dochter Christa Krommenhoek geeft dit boek een unieke kijk achter de schermen van een artiestenleven dat gekenmerkt werd door vele ups en downs. Van het boek zijn in de voorverkoop al meer dan duizend exemplaren verkocht.

‘De Kracht van Liefde’ is méér dan een opsomming van alle gebeurtenissen in de 35 jaar dat Koos Alberts één van Nederlands populairste volkszangers was. Bovenal is het een verhaal dat in alle eerlijkheid beschrijft hoe in de diepste wanhoop, verdriet en verlies, de kracht van liefde altijd overwint. Want waar Koos was, daar was Joke. Christa zegt daarover: ,,Het leven had voor mijn ouders meer in petto dan zij konden voorzien toen ze de woorden ‘Tot de dood ons scheidt’ uitspraken. En waar een ander allang, achter de geraniums, was blijven zitten, stond Koos symbolisch iedere keer weer op. Gesteund door de liefde en het onvoorwaardelijke geloof dat mijn moeder in hem had, hebben zijn optredens en muziek vele harten kunnen verlichten, waaronder dat van hemzelf.”

WAANZINNIGE CARRIÈRE Op 37-jarige leeftijd breekt Koos Alberts, metselaar en snackbarhouder, door met drie hitsingles in de Top 10 van de Nationale Hitparade. Het is de start van een waanzinnige carrière. Tot in 1987 een zwaar auto-ongeluk een dramatische wending aan zijn leven geeft. Met een verlamde stemband en een hoge dwarslaesie knokt hij zich terug naar het podium. Hij blijft één van Nederlands populairste volkszangers. Winnaar van vele prestigieuze prijzen en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een artiest en sporter in hart en nieren tot hij in september 2018 de strijd in een kort gevecht met kanker verliest.

GROOTS GEËERD Dochter Christa is er van begin tot eind bij: ,,De afgelopen jaren heb ik vaak geschreven over het leven van mijn ouders, Koos en Joke Alberts. Over de kracht van hun liefde, de belangrijke factor humor en hoe ze het leven in eigen hand namen. De laatste maanden van zijn leven gingen die woorden voornamelijk over zijn niet aflatende doorzettingsvermogen en haar dapperheid. Het eindigde na een aantal verdrietige weken in een prachtig en dankbaar afscheid waarin mijn vader door de media, en de mensen in Nederland en België, groots geëerd werd. Het omgaan met verlies en verdriet en het doorzetten na tegenslag, daarin waren ze een voorbeeld voor velen. De woorden in dit boek, zullen net als zijn muziek en wie hij was, de levens veranderen van velen.

Het boek ‘De Kracht van Liefde’ ligt sinds 27 september in de boekhandel en is verkrijgbaar via www.lifeofchrisje.nl en bol.com.