RAMSES SHAFFY – Door Alles Heen

Door alles heen viert het leven van Ramses Shaffy (1933–2009).  Met zijn muziek en kunst toonde deze levenskunstenaar in alle omstandigheden zijn karakter en charisma. Tot aan zijn laatste dagen in het Sarphatihuis aan toe. Ramses liet niemand onberoerd. Zijn impact op de levens van anderen is tien jaar na zijn overlijden eerder toe- dan afgenomen.

Biograaf Sylvester Hoogmoed boort in Door alles heen nieuwe bronnen aan. Hij stuitte op onbekende informatie over onder meer Shaffy’s familie. Zo weet hij een nog vollediger beeld te schetsen.

Voor deze fotobiografie openden het Ramses Shaffy Fonds en de platenmaatschappij alle archieven. Naast Hoogmoed’s teksten en de waanzinnige fotografie, bevat dit boek een uitgebreide discografie, afbeeldingen van zijn schilderijen en twee cd’s met muziek van Ramses Shaffy.

Op de eerste cd staan al zijn bekende nummers. Op de tweede schijf staan niet eerder uitgebrachte opnamen, waaronder een selectie radiofragmenten uit de periode 1965 – 1986, zijn versie van Herman van Veen’s Ochtend In de stad, een parlando-versie van John Lennon’s Imagine en de Franstalige versie van We Zullen Doorgaan, Restons Ensemble. Deze bijzondere uitvoering is het afgelopen jaar teruggevonden in het Universal Music tape-archief.

Door alles heen doet het fenomeen Shaffy herleven, in woord, beeld en muziek.

Door alles heen – Ramses Shaffy 1933 – 2009 | Sylvester Hoogmoed | ISBN 978 90 700  2499 4 | twee CD’s | € 49,99 | 1 december 2019