TRIJNTJE OOSTERHUIS maakt derde deel Burt Bacharach songbook: Everchanging Times

Het moest er nog altijd eens van komen: een derde deel van Trijntjes Burt Bacharach songbook. Nadat de Nederlandse zangeres vorig decennium succes kende met twee albums vol composities van de legendarische componist, verschijnt in september Everchanging Times – Burt Bacharach Songbook III, zo maakte Trijntje maandagavond zelf bekend in het programma van Humberto Tan.

Het album is een vervolg op The Look Of Love – Burt Bacharach Songbook uit 2006 en Who’ll Speak For Love – Burt Bacharach Songbook II uit 2007, die ze net als het nieuwe album maakte met het befaamde Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Net als de eerdere twee albums bevat ook Everchanging Times weer een dwarsdoorsnede van het Bacharach-repertoire: echte klassiekers, zoals deze keer Always Something There To Remind Me, Arthur’s Theme (Best That You Can Do), Heartlight en Make It Easy On Yourself, aangevuld met recenter werk. Van het nummer Making Love maakte Trijntje een duet dat ze zingt met Gregory Porter. Maar, ook bijzonder: voor dit derde deel stuurde Bacharach haar zelf twee van zijn liedjes die nooit eerder werden opgenomen: A Thousand Things That Were You en Every Other Hour. “Ik ben de eerste die ze mag opnemen”, vertelt Trijntje. “Speciaal, want zo’n eerste recording voelt toch alsof ik het liedje mag ‘neerzetten’. Daarin is Bacharach heel selectief, begrijp ik van zijn mensen: hij deelt niet links en rechts nummers uit. Het is bijna niet te bevatten dat ik dit hier in Nederland mag meemaken.” Een hele eer, vooral als je bedenkt dat de legendarische componist samenwerkte met grote namen als Aretha Franklin, Dionne Warwick, Neil Diamond, Stevie Wonder, Whitney Houston en nog veel meer.

Het album Everchanging Times bevat dertien tracks en komt uit in september. Van het album verschijnt ook een speciale vinyl-versie met twee extra tracks, in een drieluik met de twee eerdere songbook-albums. Wie de Trijntje-zingt-Bacharach-ervaring al eerder – en live! – wil meemaken, kan alvast terecht op NN North Sea Jazz Downtown (een corona-alternatief voor het North Sea Jazz Festival): op vrijdag 9 juli geeft Trijntje het eerste volledige concert in de gloednieuwe RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza brengt ze daar het Burt Bacharach songbook ten gehore, inclusief enkele nummers van Everchanging Times. In het nieuwe jaar gaat Trijntje bovendien op theatertournee met het Bacharach-repertoire; ze doet dat met een kleine bezetting van het Metropole Orkest, waaronder pianist Hans Vroomans.