7500 juryleden voor eerste online assisenproces – ASSISEN DE BADKUIPMOORD

Morgen is het zover, op dinsdag 20 oktober start het assisenproces met de grootste volksjury ooit in Vlaanderen. Ruim 7500 personen hebben zich al ingeschreven om mee te beslissen over schuld en onschuld in ASSISEN ONLINE – DE BADKUIPMOORD. Wie mee zijn gewicht in de schaal wil leggen moet snel zijn. Inschrijven kan enkel vandaag nog. 

Sinds donderdag 1 oktober wordt de grootste volksjury ooit samengesteld voor ASSISEN ONLINE DE BADKUIPMOORD. Deze interactieve, online-beleving van een assisenzaak is uniek in Vlaanderen. Gekende regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer schreven een spannende online assisenzaak waarin het publiek beslist over schuld of onschuld van de beklaagde.

Producent James Cooke: “We wisten niet wat te verwachten toen we met dit nieuwe concept op de proppen kwamen. We  geloofden zelf enorm in het interactieve spelgegeven van deze Assisen Online. Samen beslissen, in alle eer en geweten, over schuld en onschuld in een spraakmakend assisenproces. Dat spreekt enorm tot de verbeelding van velen. Ik vind het hartverwarmend dat er 7500 jury-zitjes bezet zijn. En het sterkt ons vertrouwen in ons publiek. Ze zijn er nog, en ze hebben zeker zin in een nieuwe versie van Assisen. Ik wens iedereen veel plezier toe bij het maken van de juiste keuze  tijdens Assisen Online.”

In alle stilte werd er de voorbije maanden keihard gewerkt aan dit verrassende concept. In afwachting van het uitgestelde Assisen III De Wurgmoord in het theater kan het publiek een nieuw online assisenproces meemaken op www.assisenonline.be. Via dagelijkse filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen stemt het publiek, dat online in de jury zetelt, in alle eer en geweten over de schuld of onschuld van de beklaagde. De hele assisenzaak werd ook nog eens minutieus gescreend door het alziend oog van strafpleiter Jef Vermassen. Deze succesformule uit het theater wordt nu dus naar het kleine scherm gebracht. Opnieuw zetten protagonisten Frans Maas, Francesca Van Thielen en Kürt Rogiers hun beste beentje voor in een spraakmakend proces. Producent Uitgezonderd. voegt daar nog een schitterende cast aan toe met Sven De Ridder, Kadèr Gurbuz, Peter Bulckaen, Peter Van de Velde, Bob De Moor, Camilia Blereau, Florence Van Laecke, Peter Thyssen, Hilde Van Wezepoel, Heidi De Grauwe en Mira Delbaen. De voorzitter van het hof, Frans Maas roept vanaf 1 oktober het Vlaamse publiek op om in alle eer en geweten te zetelen in deze volksjury. Het proces start op 20 oktober en het uiteindelijke vonnis wordt verwacht op 28 oktober. 

ASSISEN DE BADKUIPMOORD – HET VERHAAL
Op 23 september 2018 wordt de 55-jarige Luc Maes dood in zijn badkuip aangetroffen. Hoewel er eerst aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, blijkt al snel dat het om moord gaat .  Alle vermoedens wijzen in de richting van Cathy Desutter, echtgenote van Luc Maes. Twee jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld. Maak deel uit van de grootste volksjury ooit. Luister zeven dagen lang aandachtig naar alle getuigenissen en pleidooien. Want de jury, dat bent u…