Animatiefilm 100% WOLF eindelijk te zien in onze zalen!

Deze week wordt eindelijk de nieuwe animatiefilm “100% Wolf” gereleased in de Belgische bioscopen. De nieuwste prent van Studio 100 ging vorig jaar op 25 oktober in première in Kinepolis Antwerpen. De gedwongen sluiting van de cinema’s kort daarna zorgde ervoor dat de film niet kon gespeeld worden. Maar daarin komt dus nu verandering. En dat de film alvast een dikke hit is mag blijken uit de wereldwijde bezoekerscijfers die momenteel afklokken op meer dan 1,5 miljoen! Dit ondanks de heersende pandemie. De prent werd intussen in reeds 40 landen gelanceerd en nu is dus eindelijk België aan de beurt. Ook in Nederland was de film een succes, met meer dan 85.000 bezoekers.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: ”We zijn bijzonder blij dat we deze verrassende animatiefilm 100% Wolf eindelijk aan het Belgische publiek kunnen laten zien. Door de gekende omstandigheden hebben we er helaas even op moeten wachten, maar vanaf nu laten wij met veel plezier en ook de nodige trots onze nieuwe Studio 100 held Freddy los in de zalen.”

Nieuwe held
Er is een nieuwe held in de Studio 100 familie: Freddy, een onweerstaanbare roze poedel die ervan droomt om een echte weerwolf te worden! 100% Wolf is een uniek verhaal over vriendschap, mysterie & humor, gebaseerd op het gelijknamige boek van de  Australische schrijfster Jayne Lyons. Lennart Lemmens zal het hoofdpersonage Freddy van een Vlaamse stem voorzien. Hij is trouwens in goed gezelschap want ook Phillippe Geubels en Manou Kersting lenen hun stemmen aan een hoofdpersonage. Studio 100 heeft trouwens grootse plannen met 100% Wolf want het produceerde inmiddels ook de animatiereeks “100% Wolf – Legend of the Moonstone”, waarvan sinds eind juni de Franstalige versie loopt op de RTBF.

Het verhaal
Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.