ANNIE, DE MUSICAL komt naar Gent & Antwerpen

Tomorrow! Tomorrow! Meer bepaald van 20 tot en met 24 november in Capitole Gent en van 19 februari tot en met 1 maart in Stadsschouwburg Antwerpen kan je de avonturen van het dappere weesmeisje Annie volgen in ‘Annie, de Musical’, de Vlaamse productie van deze gekoesterde Broadwayklassieker. 

Toen de musical ‘Annie’ in New York voor het eerst over de planken raasde in 1977, was het meteen prijs. Zeven prestigieuze Tony Awards en eeuwige roem waren het eindtotaal. Het stuk is sindsdien niet meer van het toneel weg te slaan. Het verhaal is gebaseerd op de strip ‘Little Orphan Annie’ van Harold Gray, maar de musicalversie werd pas echt een wereldsensatie na de verfilming in 1982. De uitdagende rol van het onbevreesde weesmeisje met de sproeten en rode krullen is felbegeerd bij jonge actrices die dromen van een glitterende carrière. 

Hollywoodster Sarah Jessica Parker en Quvenzhané Wallis – de jongste Oscargenomineerde aller tijden – schitterden allebei ooit als Annie. In België was de rol in de jaren 90 weggelegd voor de toen negenjarige Deborah De Ridder. De Vlaamse versie van ‘Annie, de Musical’ door Music Hall blaast een frisse wind door een stuk dat al tienduizenden keren wereldwijd opgevoerd werd. 

Het verhaal

It’s the hard knock life! De elfjarige Annie uit New York slijt haar dagen in het weeshuis van de kattige, altijd beschonken Miss Hannigan. Ze droomt luidop van een beter leven en vraagt zich af waarom haar ouders haar ooit in de steek lieten. Ze probeert zelfs te ontsnappen via de wasmand. Maar op een dag wordt Annie gevraagd om Kerstmis te vieren bij de miljardair Oliver ‘Daddy’ Warbucks. De humeurige brompot Warbucks ziet de uitnodiging als een soort reclamestunt. Langzaamaan groeit er echter een hechte band tussen de rijke zakenman en het niet-te-stuiten weesmeisje. Betekent dit het einde van haar zorgen?

 ‘Annie’ is een verhaal bomvol optimisme en onwaarschijnlijk geluk. Het is niet moeilijk mee te leven – en te zingen – met deze inspirerende personages. Binnenkort wordt alles beter, zolang je het hoofd hoog houdt. Verwacht je alvast aan een luidkeelse ‘Morgen komt morgen’-karaokesessie op de terugweg van deze niet-te-missen familieshow. 

Producent: Geert Allaert

Ticketprijzen:
Week: 25, 35, 45, 55 en 65 euro; jonger dan 12 jaar : 21, 30, 38, 47 en 55 euro.
Weekend: 29, 39, 49, 59 en 69 euro, jonger dan 12 jaar : 25, 33, 42, 50 en 59 euro.

*Vroegboekkorting van 25% t/m 30.04, 20% vanaf 01.05.*

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Info & tickets: www.musichall.be