Assisen Online zet zich voort met reeds 1000 inschrijvingen voor Assisen Online 2 – DE KERSTMOORD

Het Vlaamse publiek ontdekte de voorbije week een nieuwe vorm van entertainment dat ondanks de strenge richtlijnen rond corona toch mogelijk is. Woensdag 28 oktober keken ruim 9000 juryleden naar de apotheose van Assisen Online – De Badkuipmoord. Een waardevol alternatief voor het theater, door gekluisterd aan het scherm, een week aan een stuk, getuigenissen en pleidooien te volgen en in de vertrouwde huiselijke bubbel, op eigen ritme, de wildste moordtheorieën te bespreken. De vraag die bij iedereen op de lippen lag, was: “Had ik het bij het rechte eind bij de schuldvraag van deze assisenzaak?”.  81% verklaarden dat de beklaagde onschuldig was. Producent Uitgezonderd. mag deze eerste Assisen Online een echt succesverhaal noemen. Meer dan ooit zoekt het publiek  naar een leuke manier om de zinnen te verzetten. Zeker nu de theaters, bioscopen en horecazaken nog even dicht blijven. Een tweede versie kon dan ook niet uitblijven. Assisen Online 2 – DE KERSTMOORD mag al rekenen op 1000 ingeschreven juryleden. Deze tweede assisenzaak vangt aan op 21 december. Inschrijven kan nog tot en met 20 december op www.assisenonline.be 

Kürt Rogiers die de rol van Meester Gilles Colin vertolkt in Assisen reageert enthousiast: “Niemand wist vooraf in welke mate een online versie van Assisen zou aanslaan. Maar het interactieve concept blijkt ook ijzersterk te zijn op het scherm. Ik word er stil van als ik merk dat ruim 9000 juryleden beslisten over schuld en onschuld. Het feit dat er alweer 1000 inschrijvingen zijn voor Assisen Online 2 doet ons spreken van een succesverhaal. Het Vlaamse publiek heeft een manier gevonden om ook thuis, in een coronaveilige omgeving, te genieten van een spannend, interactief assisenproces. Voor ons, theatermakers en acteurs, is dit een hart onder de riem.”

Sinds kort wordt de grootste volksjury ooit samengesteld voor ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD. Regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer schreven opnieuw een spannende online assisenzaak waarin het publiek beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Via dagelijkse filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen stemt het publiek, dat online in de jury zetelt, in alle eer en geweten over de schuld of onschuld van de beklaagde. Opnieuw zetten protagonisten Frans Maas, Francesca Van Thielen en Kürt Rogiers hun beste beentje voor in een spraakmakend proces. 

Start proces: 21 december
Producent: Uitgezonderd. – Bob Jennes en James Cooke
Script: Peter Römer en Frank Van Laecke
Regie: Frank Van Laecke
Met: Frans Maes, Francesca Van Thielen, Kürt Rogiers en cast die binnenkort bekend gemaakt wordt.

Tarief: 15 euro

Info & tickets: www.assisenonline.be