Corona verplaatst ANTWERPEN PROEFT van 1, 2 en 3 mei naar 28, 29 en 30 augustus 2020

“Deze beslissing is in samenspraak en niet onbedachtzaam genomen. Het zou onverantwoord geweest zijn om hiermee nog langer te wachten,” zegt Claudia Engelen, organisator van culinair festival Antwerpen Proeft. “Natuurlijk is dit geen leuk nieuws, maar de boodschap vanwege de overheid lijkt ons meer dan duidelijk en het is jammer genoeg totaal onvoorspelbaar hoe de situatie de volgende vier tot acht weken zal evolueren.”

Engelen: “De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, restaurants, standhouders en partners staan steeds voorop, en het festival mag in geen geval een rol spelen bij een mogelijke verdere verspreiding. Verspreiding die vermeden kan worden, moet worden vermeden. Als organisator moet je hierin je verantwoordelijkheid durven te nemen.”

Daarom zal de 14de jaarlijkse editie van Antwerpen Proeft in 2020 vier maanden later plaatsvinden. Niet op 1, 2 en 3 mei. Wel op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, als afsluiter van de zomer.

Engelen: “We mogen ervan uitgaan dat de situatie tegen die tijd onder controle zal zijn. We zullen de komende maanden ook niet stilzitten. Vier extra maanden, dat betekent extra tijd om er samen met onze headline partner AEG en onze deelnemende restaurants een nóg mooiere editie van te maken.”

Antwerpen Proeft heeft plaats aan de Antwerpse Waagnatie op de Rijnkaai en trekt bezoekers uit heel België en Nederland aan. Aangekochte tickets (voor 1, 2 en 3 mei) blijven geldig voor 28, 29 en 30 augustus.

Meer informatie: www.proeft.be