Ik geef niet op ! – Allereerste theatermonoloog van MURIEL BATS

Een nieuwe Theaterproductie gebaseerd op waargebeurde verhalen van 8 vrouwen uit oa Zuid-Amerika en de Filipijnen, die in ons land illegaal verblijven en uitgebuit worden .

Het is de allereerste theatermonoloog van Muriel Bats!
De schrijver Guy Bernaert (ook scenarioschrijver van Thuis )  is overleden in  en het was zijn laatste wens dit stuk nog te kunnen brengen  !  

De voorstelling is in samenwerking met Fairwork Belgium die deze vrouwen helpt , per voorstelling gaat er een deel naar hun werking en de vrouwen !

Sr Jeanne DeVos die zich al jaren inzet voor de uitbuiting van huispersoneel in het buitenland is blij dat deze problematiek  aandacht krijgt , want het is ook in ons land meer aanwezig  dan men beseft …

Van: Guy Bernaert

Vertolking: Muriel Bats ( gekend van o.a. Thuis , Kinderen van de Windt ..)

Regie: Rikkert Van Dijck

Fotografie/affiche: Francis Devolder

Esmeralda verlaat Ecuador om in Europa een betere toekomst op te bouwen. Ze komt vele jaren geleden terecht in België. Ze heeft een droom, maar de realiteit is anders. Ze stort zich op haar ‘integratie’ en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar magere inkomen als ‘domestica’ hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Dat alles met een aanstekelijke frivoliteit en optimisme.  Zal zij ooit volledig aanvaard worden ? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken?

Het verhaal van Esmeralda is het verhaal van duizenden anderen in ons land. Op zoek naar geluk wacht deze mensen vaak alleen maar een verborgen leven. Een mensonwaardig leven in de kelders of mansardes van hun werkgevers.

Vrijdag 26 april om 20u30
ook op zaterdag 27 april om 20u30
en zondag 28 april om 15u00

Fakkeltheater, Zwarte zaal , Reyndersstraat 7
2000 Antwerpen 
reservatie: 070/24.60.36 / www.fakkelteater.be