JEROEN MAES pakt uit met ‘Deuren Durnez nv’, dé ultieme deurenkomedie

Vanaf 4 januari pakt het EWT-theater uit met de ‘Deuren Durnez nv’, dé ultieme deurenkomedie, die Jeroen Maes speciaal heeft geschreven ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het EWT-Theater.

Inhoud

René en Josée Durnez zijn eigenaar van het familie-deurenbedrijf te Deurne. De zaken lopen perfect tot enkele klanten de boel beetje bij beetje op stelten zetten. De zoon des huizes vraagt eveneens de nodige aandacht als hij voor een gesloten deur staat bij zijn partner en terug thuis komt aankloppen. Als ook éne Armando binnenstuikt op zoek naar de deur naar een nieuw leven, wordt de rustige toonzaal herschapen tot één grote chaos!

Acteurs: Mathias Daneels, Frank De Kaey, Paul Maes, Annik Pauwels, Gerdy Swennen, Daisy Thys, Door Van Boeckel, Thomas Van Goethem, Marc Verbruggen en Jerry Verhaert.

Het EWT-theater werd eind 1958 op initiatief van Lode Hendrickx en enkele jonge acteurs gesticht onder de naam Experimentele Werkgroep voor Toneel. De eerste optreden in het Hessenhuis, op een kleine zolder op de Paardenmarkt en in de Leysstraat dekten volledig de lading. Aanvankelijk werd er vooral avant-gardetheater gebracht. De gemeente Deurne wou maar al te graag het EWT onderdak verlenen en zo kwam het eerste randstadtheater van Vlaanderen tot stand. In een minimum van tijd toverde de gemeente een fraai theatertje met 100 zitplaatsen dat in 1979 een verbouwing en vergroting tot 134 plaatsen kende.

Toen midden jaren 80 het Ministerie van Cultuur vele kleinere theaters alle subsidies ontnam, dankt het EWT zijn verdere bestaan aan de legendarische kracht van Marc Andries die bleef doorvechten. De naam werd veranderd in Eigentijdse Werkgroep voor Theater en jaar na jaar vergrootte het toeschouwersaantal dat zijn  weg terug vond naar de Hertstraat/Cogelsplein. Ondertussen is het EWT een vaste waarde binnen de Antwerpse amusementssector waar vele acteurs graag blijven optreden.

Info & tickets: www.ewt.be