NACHTWACHT bijt de spits af in coronaproof theater

Gisteren ging de nieuwe Nachtwachtshow Het Vampierenbal in première! Jong en oud(er) genoot samen met Vlad, Wilko en Keelin in de Stadsschouwburg in Antwerpen van deze nieuwe voorstelling vol spanning en magie. Na de succesvolle Nachtwachtshow van 2019 en de mooie kijkcijfers van reeks 5 op Ketnet, komen er nu extra voorstellingen voor deze show!

Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 Benelux:

“De drie voorstellingen vandaag zijn vlot en veilig verlopen, dankzij een hele reeks maatregelen. Ook vandaag spelen we hier drie uitverkochte shows. We merken aan alles dat de mensen zin hebben om terug naar het theater te komen en dat ze zich veilig voelen bij de genomen voorzorgen. We hopen dat veilig theater en cultuur terug een vaste plaats in ons leven krijgen, een moment van ontspanning en ontsnapping aan deze vreemde tijden.”

We zetten de belangrijkste coronamaatregelen op een rij:

Het publiek wordt steeds opgedeeld in de bubbel waarin zij hun tickets hebben geboekt. Tussen elke bubbel wordt 1 stoel gelaten. Wanneer het publiek  het theatergebouw betreedt dient er verplicht & permanent een mondmasker te worden gedragen, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar. Bij het betreden van het gebouw wordt de bezoeker gevraagd zijn handen te ontsmetten. De ticketcontrole aan de ingang gebeurt contactloos. Tussen het begin van een show en het einde van een show is er 2 uur voorzien, dit zorgt er voor dat het publiek van de verschillende shows niet met elkaar in contact komt. De theaterzaal gaat 1 uur op voorhand open  en de bezoekers worden naar hun plaatsen in de zaal doorverwezen, zodat er geen opstopping ontstaat.

Ook bij het verlaten van de zaal, op het einde van de show, is er een aparte  bezoekersflow voorzien, zodat er geen chaos of opstopping ontstaat.

De theaterzaal en de foyer worden na elke show gedesinfecteerd.

Het verhaal van Het Vampierenbal:

Vlad mag dit jaar het groot vampierenbal organiseren. Elke honderd jaar vindt dit bal traditiegetrouw plaats in het kasteel van zijn oom Baldric, en telkens opnieuw wordt het georganiseerd door iemand uit een vampierfamilie. Het is een grote eer voor Vlad, en hij wil dan ook zijn uiterste best doen om er een groots feest van te maken. Keelin en Wilko gaan mee en helpen Vlad met het organiseren van het bal.

Wanneer de drie aankomen in het lege kasteel en alle voorbereidingen willen treffen, ondervinden ze al snel dat er rare dingen gebeuren: vreemde geluiden, een deur die zomaar dichtslaat, een kroonluchter die naar beneden valt,…

Keelin, Vlad en Wilko denken eerst dat er een klopgeest aan het werk is, maar ontdekken al snel dat er een wezen verbonden is aan het kasteel. Het wezen wil hen daar weg. Kunnen ze met z’n drieën een manier vinden om het kasteel en het wezen van elkaar te ontbinden, zodat ze het terug naar de Onderwereld kunnen sturen en het Vampierenbal kan doorgaan?

PRAKTISCH
De Nachtwachtshow Het Vampierenbal kan je bekijken in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne op 19, 20 & 21 en op 29 & 30 december Ethias Theater Hasselt. De show is op 17 en 18 oktober 2020 te zien in de Stadschouwburg in Antwerpen.

Bestel je tickets op www.studio100.com