Nederland is dol op CORGI!

De Belgische animatiefilm Corgi, van het wereldwijd bekende animatiebedrijf nWAVE, kwam in Nederland op 13 februari uit en lokte op drie weken tijd maar liefst 331.000 bezoekers naar de bioscoop. Het is duidelijk dat de Nederlanders de avonturen van TheRoyal Corgi, het favoriete hondje van de Britse Koningin, erg weten te smaken: dit resultaat is de beste score ooit van een Belgische animatiefilm in Nederland. 

Op 3 april is België aan de beurt, maar voor wie niet kan wachten, worden er tijdens de Krokusvakantie in heel Vlaanderen betalende avant-premières georganiseerd.  De Vlaamse versie werd o.a. ingesproken door An Lemmens, Clara Cleymans, Jelle Cleymans, Ivan Pecnik, Thomas Van Goethem, Kobe Van Herwegen, Wanda Joosten, Mieke Laureys en Ludo Hellinx. De film werd geregisseerd door Ben Stassen en Vincent Kesteloot van nWave, gekend  van o.a. Sammy en Bigfoot Junior. 

Synopsis :

Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, duurt het niet lang voor hij de drie andere koninklijke corgi’s overschaduwt en het hart van de koningin verovert. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die er al jaren van droomt de favoriete corgi te worden. Op een dag zorgt Rex’ roekeloze gedrag ervoor dat een officieel diner met de Amerikaanse president uitdraait op een totale ramp. Charlie ruikt eindelijk zijn kans! Hij lokt Rex het paleis uit, de gevaarlijke straten van Londen op. Uiteindelijk belandt Rex in een dierenasiel, ver weg van alle luxe. Hij wilt koste wat kost naar huis, maar het pad terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en onverwachtse ontmoetingen…