PETER VAN ASBROECK komt babysitten in Antwerpen!

Peter Van Asbroeck die op de baby’tjes moet passen. Dan kan het al eens fout lopen. Dat is het uitgangspunt van de hilarische komedie ‘Harrie let op de kleintjes’. De succesvolle productie krijgt in november een vervolg in Het Fakkeltheater in Antwerpen.

‘Het Farcetheater’ blaasde afgelopen donderdag één kaarsje uit. Als verjaardagscadeau schenkt het theatergezelschap zichzelf een vervolg op hun allereerste productie ‘Harrie let op de kleintjes’. Na enkele voorstellingen in Gent werden de aangekondigde hernemingen abrupt afgebroken door het coronavirus, maar nu zullen ze toch spelen in Antwerpen.

Kloppend hart van het theater

Het theatergezelschap koos bij de oprichting er specifiek voor om in Gent te spelen. “Een theater voor en van de lach in Gent leek me een goede voorzet”, vertelt Peter Van Asbroeck die de hoofdrol op zich neemt. “Met ‘Harrie let op de kleintjes’ schoten we in de roos. De voorzet leidde tot een doelpunt.” De cast bestaande uit Christel Domen, Chris Van Espen, Jamie-Lee Six, Anton Cogen, Anthony Van Caeneghem en Van Asbroeck zelf, heeft zich dan ook kostelijk geamuseerd. “Het was een plezier om met zoveel talent op en buiten de bühne te mogen werken”, zegt de acteur. “Komedie spelen is een groepsgebeuren en ‘Het Farcetheater’ is een warm nest. Een dikke knuffel voor ‘Het Farcetheater’ dat één jaar wordt!”

Anthony Van Caeneghem, de oprichter van ‘Het Farcetheater’, is enthousiast over de hernemingen in Antwerpen. “Het is fantastisch om speelkansen te krijgen in het Vlaamse epicentrum van het theater. Het Fakkeltheater is echt wel het kloppend hart voor iedere toneelliefhebber”, zegt hij daarover. “Zo kan het Antwerpse publiek deze fantastische komedie ook ontdekken. Wij, als acteurs, zijn eveneens content dat we de mensen nog eens kunnen doen lachen.”

De Veiligheidsraad gaf ondertussen wat meer perspectief voor de cultuursector. Theaters mogen voorzichtig weer opstarten. “We blijven dan ook positief en gaan ervanuit dat het dit najaar opnieuw in optimale omstandigheden kan gebeuren”, meent Van Caeneghem. “Kortom, komen kijken naar Harrie in Het Fakkeltheater is de boodschap. En uiteraard ook de volgende stukken”, grapt Van Asbroeck.

Knotsgekke toestanden

In deze doldwaze komedie van Jon van Eerd speelt Peter Van Asbroeck het typetje van Harrie Vermeulen. Hij moet tegen wil en dank babysitten op de baby’s van vrienden. Zijn vrouw Inez, gespeeld door Christel Domen, moet daarenboven dringend weg naar een feest van de kolonel. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van. Buggy’s en baby’s worden al gauw verwisseld en zorgen voor de meest knotsgekke toestanden. Verder zijn ook Chris Van Espen, Jamie-Lee Six, Anton Cogen en Anthony Van Caeneghem te bewonderen in deze hilarische klucht.

Info & tickets: ‘Harrie let op de kleintjes’ speelt van 20 tot en met 29 november in de Rode Zaal van Het Fakkeltheater in Antwerpen. Tickets via www.fakkeltheater.be of 070/246 036.