SABIEN TIELS verrast met originele clip

EERST GELOVEN EN DAN ZIEN? is de titel van de nieuwe single van SABIEN TIELS. De single vormde de inspiratie voor een andere aanpak van wat de nieuwe videoclip zou gaan worden.
 
Sabien lanceerde het idee op Facebook en vroeg zich af of iemand (en ze dacht aan een student, wetende dat geanimeerde videoclips peperduur zijn) zich geroepen voelde om haar nieuwe videoclip te gaan maken.
 
De keuze viel uiteindelijk niet op een student maar op Kris Andreka van Pixel Gorilla Studio die al ervaring had met animatie maar het doen van een clip een hele uitdaging vond.
 
De tekst van het nummer is verder heel nadrukkelijk aanwezig in de clip en werd gelardeerd met ideeën van Sabien en Kris.
 
Er werd uiteindelijk voor gekozen om de hoofdfiguur in de clip niet te laten zingen, omdat … we dachten dat anders de associatie met Sabien té nadrukkelijk zou zijn en Sabien het belangrijk vond om de kijker in zijn of haar fantasie vrij te laten.
 
Er duiken, naast het hoofdpersonage, nog heel wat andere figuren op in de clip en het resultaat is boeiend tot op het einde (dat is tenminste wat de meeste mensen er totnogtoe van vinden).
 
Maar oordeelt u vooral zelf. Zoek naar ‘Sabien Tiels Eerst geloven en dan zien’ op YouTube of volg deze link: http://www.youtube.com/watch?v=6uPlN1t5FOs&t=0s&list=PL6otkQ4V-VpaSSW9qEBgPKX69p-NSVF3_&index=2