STIJN CONINX scoort met “Sinterklaas en de Wakkere Nachten”

Na vier programmatieweken heeft “Sinterklaas en de Wakkere Nachten” de kaap van 100.000 bezoekers ruimschoots bereikt. Kapitein Paelinckx, Professor Herman Van den Uytleg, Conchita Garcia en Ramon Iglesias zijn gelukkig opnieuw in het land en konden zodoende zelf de Gouden Filmprijs in ontvangst nemen.

De Gouden, Platina en Diamanten Award voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers werden voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door Filmfestival Oostende, met de steun van het VAF/Filmfonds“Sinterklaas en de wakkere nachten” werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen enkwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir,Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem en vele anderen.

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film sinds 24 oktober in de bioscopen verdeelt.