‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE in première

De cast van ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE kreeg schitterend nieuws op de première van deze heerlijk zomerse komedie. Er gingen al ruim 4000 tickets de deur uit. Een bijzonder zonnig vooruitzicht voor acteurs Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen . Zij maken immers tot en met 18 augustus  ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE onveilig in de  Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Heel wat genodigden en BV’s waren alvast niet te houden om de “beach proof” lichamen van deze cast te aanschouwen, en vooral, hadden helemaal zin in een avondje zorgeloos genieten! Niets mooier dan spelen voor een volle zaal. Er zijn nog tickets, snel wezen is de boodschap. Het Fakkeltheater heeft de airco al opgezet voor een verfrissend uitstapje naar de Rode Zaal.

Na “Viva Minerva”, “Café Beveren” en “De Sinksenfoor” schreef regisseur Jeroen Maes opnieuw een hartverwarmende komedie gebaseerd op een bijzonder populaire pleisterplek in Antwerpen, “’t Strand van Sint-Anneke”. Deze komedie is zomers en zonnig met kleurrijke personages, verrassende wendingen en boordevol humor. Ook deze keer kiest producent Het Achterland voor een cast die bestaat uit gevestigde waarden en jonge talenten. Janine Bischops, Peter Van De Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen hebben de zonnecrème en strandslippers bij de hand “’t Strand van Sint-Anneke” zorgt deze zomer voor een heerlijk strandfeestje in de Rode zaal. Inclusief zeebriesje, want jawel, de nieuwe airco is besteld! Tot en met 18 augustus in het Fakkeltheater.

In ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen (vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd) . Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE  is een productie van vzw Het Achterland

Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Janine Bischops, Peter Van de Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari, en Henny Seroeyen.

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE speelt de hele zomer lang vanaf 28 juni in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
(vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u00)
(opties op donderdag om 20u30 en zaterdag om 15u00)

Fakkeltheater (Rode Zaal), Antwerpen

Info & tickets: www.hetachterland.be of via 070 246 036