THEATER ELCKERLYC is genoodzaakt deuren te sluiten tot 15 augustus

Het Antwerpse Theater Elckerlyc hakte een moeilijke knoop door. Wegens de verspreiding van Covid-19 en het belang van het respecteren van de richtlijnen daarrond kan er niet meer gerepeteerd worden of verder gewerkt worden aan de voorbereidingen van het huidige seizoen. Een zware dobber voor alle betrokken producenten, theatermakers, acteurs en iedereen die bij de producties betrokken is. Ook de theatermedewerkers zien hun deuren met lede ogen dicht blijven en de stoeltjes in de zaal leeg. Alle voorstellingen die nog gepland waren in de maanden april, mei, juni en juli zijn verplaatst naar andere data in het komende theaterseizoen.  Alle tickethouders die reeds in het bezit zijn van kaartjes voor deze voorstellingen zullen gecontacteerd worden. Hun tickets worden omgeboekt naar de nieuwe speeldata in 2021. 

ZEVEN PRODUCTIES WERDEN VERPLAATST NAAR HET KOMENDE THEATERSEIZOEN. 

ASSISEN 3 – DE WURGMOORD / UITGEZONDERD. verplaatst van maart 2020 naar september 2020

KIEREWIET / DE KOMEDIE COMPAGNIE verplaatst van april 2020 naar april 2021

ROSA & MODEST / THEATERTAINMENT verplaatst van mei 2020 naar juli 2021

MR. GAY BELGIUM 2020 verplaatst van mei 2020 naar augustus 2020

JAN VAN DYKE – DE SHOW VAN M’N LEVEN / THEATERTAINMENT verplaatst van mei 2020 naar juni 2021

TINA, DE TINA TURNER MUSICAL / THEATER ELCKERLYC REIZEN verplaatst van mei 2020 naar november 2020

WEEKEND COWBOYS / SVEN DE RIDDER COMPANY verplaatst van juli 2020 naar juli 2021

DE BEZIELERS VAN THEATER ELCKERLYC DIRK VAN VOOREN EN NICO WARRINNIER NAMEN EEN MOEILIJKE BESLISSING:

“Al een tijd lang zijn we alleen maar bezorgd dat iedereen die je lief is gezond is en mag blijven.

Het theater is voor iedereen die er werkt en komt één groot pretpark. Wij kunnen ons geen leven voorstellen zonder theater of zonder entertainment. Zelfs na meer dan 12 jaar staan wij nog steeds verwonderd te genieten wanneer een voorstelling van uit het niets tot leven komt. Helaas moeten wij het nu noodgedwongen stellen zonder onze passie, zonder ons dierbaar publiek en zonder applaus. Het enige applaus dat nu dagelijks weerklinkt is voor de mensen in de zorgsector, en terecht! Zij verdienen dit en zorgen er voor dat de gevreesde curve vlak blijft. Zodat zoveel mogelijk mensen gezond blijven en dat er een snelle heropleving kan komen van onze fantastische sector.

Gezellig samen zitten in het donkere theater dicht bij elkaar, en genieten van een voorstelling is voorlopig niet meer mogelijk. Het voorgordijn blijft tot in volle zomer gesloten! Voor eventjes maar, gelukkig niet voor altijd! We weten alleen niet wanneer het theater terug zal heropleven zoals weleer, maar dat het zal zegevieren en overleven is zeker! Dat hebben we nodig en daarvoor genieten wij allemaal veel te graag!

We zien er ontzettend naar uit om elkaar weer te mogen begroeten, in de zaal, vanop het podium of achteraf in de foyer want we missen jullie! Hou jullie sterk, leef veilig en blijf hoopvol geloven in betere tijden.”

Dirk Van Vooren, Nico Warrinnier en alle medewerkers van THEATER ELCKERLYC.

Info: www.elckerlyc.be/coronavirus